Mor: Min datter vil ikke hen til faren

Der skal skæres ca. 40 millioner kroner på Statsforvaltningernes budget - og det kommer til at gå ud over skilsmissebørn, advarer Foreningen Far

Mange skilsmisseforældre kan ikke enes om samvær, og skal have hjælp af statsforvaltningen. Men nu skal der spares. (Foto: Mik Eskestad)
Mange skilsmisseforældre kan ikke enes om samvær, og skal have hjælp af statsforvaltningen. Men nu skal der spares. (Foto: Mik Eskestad)

Sidste år behandlede statsforvaltningerne ca. 20.000 sager, hvor skilsmisse-forældre ikke kunne enes om forældremyndighed, barnets bopæl eller fordeling af samvær. Og selv om afgørelserne gerne skulle træffes hurtigt og til barnets fordel, så er der lang ventetid og mangel på eksperter.

I under halvdelen af halvdelen af sagerne sad der således en børnesagkyndig psykolog eller socialrådgiver med for at tale børnenes sag ved forældrenes møde med statsforvaltningens sagsbehandler.

Det skriver Politiken, der også kan fortælle, at der nu skal spares 12.5 procent på Statsforvaltningernes budget næste år, og yderligere 2.5 procent i 2013 - i alt ca. 40 millioner kroner.

- Slismissebørnene står til at blive de helt store tabere, siger talsmand for Foreningen Far, Lars Hansen til avisen, og 'Mette', der lige nu kæmper for at få mere samvær med sin datter, fortæller, at der kun har været en jurist til at behandle datterens samværs-sag:

Juristen har heller ikke børn
- Jurister har forstand på jura og børnesagkyndige har forstand på børn. Så kan jeg ikke forstå, at vi skal møde op for kun at sidde og tale med en - med al respekt - ung jurist, der ikke selv har nogen børn, siger forklarer 'Mette', der mange gange har bedt om at få en børnesagkyndig med til møderne. 'Mette' har i dag datteren 9 ud af 14 dage, men begge forældre vil gerne vil have mere samvær, og hvis der skal laves en ny aftale, skal statsforvaltningen ind over.

- Så sent som i går spurgte min datter mig om hun ikke kunne slippe for at komme hen til sin far, siger 'Mette', der mener, at en børnesagkyndig ku' være god til at bistå juristen med at træffe en rigtig afgørelse.

- I stedet tager de (juristen red.) bare vores ord for gode varer. Undersøg dog, hvad der er bedst for barnet. Lad nogle fagfolk bedømme, hvad der rigtigt og forkert, siger 'Mette', der ikke vil have sit navn frem.

Men hvad mener du om, at der nu skal spares på hælpen til skilsmissefamilier? Og har du selv været ud for langsom eller mangelfuld sagsbehandling?

0 kommentarer
Vis kommentarer