Pyha: Tyske turister booker løs

Har Danmark fået et dårligt image på grund af den politiske aftale om grænsekontrol? Næ, tværtimod siger feriehusudlejer fra Vestkysten

Udsigt fra et dansk sommerhus. Den vil tyskerne stadig gerne have - grænsekontroldebat eller ej. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Udsigt fra et dansk sommerhus. Den vil tyskerne stadig gerne have - grænsekontroldebat eller ej. (Foto: Miriam Dalsgaard)

- Uha, sådan noget må man da ikke skrive, hvad ender det ikke med? Mon ikke diverse skrigeskinker kan tolke det derhen, at tyskere, svenskere og nordmænd, der holder ferie i DK, er lige så fascistiske som DF?

Sådan skriver Jacob L. på jv.dk i en kommentar til en opsigtsvækkende melding fra en feriehusudlejer fra ferieparadiset Vejers Strand om at den ophedede grænsekontrol-debat ikke har skræmt en eneste tysker væk. Tværtimod:

- Vi har ikke modtaget afbestillinger og mange gæster fra Tyskland synes, at grænsekontrol er godt. De er også trætte af kriminialitet, siger Steen Hansen fra bureauet Die Hyggelige Dänen i Vejers Strand til jv.dk, der også kan fortælle, at Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne heller ikke kan synge med på afbestillingsmelodien.

Brancheforening forventer vækst
Den første melding fra Feriehusudlejernes Brancheforening - få timer efter at Danmark havde offentliggjort aftalen om mere grænsekontrol - gik ellers på, at tyskerne var blevet bekymrede, men dag kan direktøren for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, konstatere, at det blev ved frygten:

- 2011 tegner positivt, når det handler om turister fra Tyskland. Det der er meldingen nu er, at der kommer lidt flere tyskere, end sidste år, hvor vi havde ca. 10 millioner overnatninger, siger Carlos Villaro, der glæder sig over, at regeringen den sidste tid har gjort meget ud af at kommunikere. at der ikke bliver tale om bilkøer ved grænsen, og at Danmark ikke er på vej ud af Schengen.

Men hvad tror du? Betyder grænsekontrollen færre eller flere tyske turister til Danmark?

0 kommentarer
Vis kommentarer