Annonce:
Annonce:

Terror: Folketinget skulle selv i fængsel

Justitsminister Lars Barfoed fører sag mod Horserød-Stutthof Foreningen og talsmanden for Den Faglige Klub i København for at give penge til PFLP i Palæstina og FARC i Colombia. Men er han selv terrorist?

72 årige Anton Nielsen(Tv) og Viggo Toften-Jørgensen foran Københavns byret i dag
72 årige Anton Nielsen(Tv) og Viggo Toften-Jørgensen foran Københavns byret i dag
Annonce:
Følg nationen!

Der er forskel på terror og frihedskamp, mente et overvældende flertal af 83 procent af nationen! ved en afstemning i forbindelse med artiklen: Dansk Sabotør: Vi blev kaldt terrorister.
Men kan stater så også udøve terror? Det mener en af de to tiltalte i sagen mod Horserød-Stutthof Foreningen og mod talsmanden for Den Faglige Klub i København, tømreren Viggo Toften-Jørgensen.

Annonce:

Terror i Libyen
Han er anklaget for sammen med en række kolleger at have indsamlet 10.000 kroner til en Colombiansk fagforeningsmand, som gik ind i oprørsbevægelsen FARC i Colombia. Donationen blev givet i december 2008.
Fagforeningsmanden er senere død. Dræbt af den Columbianske regering.
- Vore egne folkevalgte udfører jo terror i Libyen ved at støtte oprørsbevægelser, der benytter sig af terror. De kaster ovenikøbet med bomber. Hvis terrorloven skulle tages alvorligt burde alle 179 medlemmer sidde sammen med os på anklagebænken, siger Viggo Toften-Jørgensen.

Annonce:

Står til 8 måneder
I dag startede så retsagen fra staten mod Viggo Toften-Jørgensen og Anton Nielsen fra Ølstykke, der er formand for Horserød-Stutthof Foreningen, der har doneret 17.000 kroner til PFLP, som han kalder for frihedskæmpere - ikke terrorister.
- Må vi erindre om, at stifterne af vor forening også blev hængt ud for terrorisme med fatale konsekvenser for den enkelte, i udryddelseslejren Stutthof. Det var i årene 1940 – 1945, siger Anton Nielsen.
Nu er både PFLP og FARC jo kendt for netop terrorisme og bortførelser. Hvorfor støtter i dem?
- Det er jo derfor, vi har støttet den humanitære del meget direkte. Vi har samlet ind til genopbygning og det er det, folk har givet penge til, siger Anton Nielsen.

I Københavns Byret i dag har anklageren netop krævet otte måneders ubetinget fængsel til den 72-årige Anton Nielsen. Og en bøde på 70.000 kroner til Horserød-Stutthof Foreningen, der er stiftet af overlevende fra Hitlers koncentrationslejre,

Hvad er terror?
- Problemet er, at det er helt umuligt at støtte nogen former for oprørsbevægelser i verden idag, der ikke står på EUs eller Amerikas terrorlister. Og det går jo ikke. Alle statsdannelser er dybest set baseret på oprør, mener Viggo Toften-Jørgensen, der ikke lægger skjul på sin foragt for terrorloven.
- Indsamlingen er lavet netop som en protest mod den og for at få en diskussion igang, siger han.
Anton Nielsens PFLP indsamling er også en protest. Støtten til PFLP er øremærket til det humanitære arbejde i den palæstinensiske befolkning efter Israels angreb på Gaza ved årsskiftet 2008-2009, fortæller han og hver gang der er sendt penge afsted, har foreningen behørigt orienteret Justitsministeriet.

Ikke terror
- Vi kræver frifindelse. Havde vi sendt pengene til de israelske bosættere istedet havde vi ikke stået her idag. Vi ser PFLP som en modstands-gruppe, siger Anton Nielsen, hvis far blev arresteret af tyskerne i 1942 og tilbragte resten af krigen i koncentrationslejr.
- Vores forening er stiftet af mennesker, der for 70 år siden blev anklaget for terrorisme, fordi de kæmpede mod besættelse. Vi skal ikke gentage historien. Dengang som nu er budskabet: Frihedskamp er ikke terrorisme, siger Anton Nielsen, der altså står til otte måneders ubetinget fængsel.

Grundlovsbrud
- Altså det store grundlovsbrud i 1941 minder mig meget om de nye terrorlove. De sætter grundloven ud af spil. Men det passer godt med regeringen. De kan kun finde ud af at straffe folk mere og mere, mens de selv går i krig og støtter oprørsbevægelser i Libyen, siger altså Anton Nielsen.
Der falder dom i morgen, torsdag.

Hvad mener du? Skal det være muligt at støtte organisationer som er på en terrorliste? Og burde regeringen selv anklages for terrorstøtte med sin indsats i Libyen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: