Slut med at kaste dåser efter romaer

Roma Amor - eller elsk romaer - er overskriften på Roskilde Festivals standpunkt-kampagne 2011, der bl.a. skal standse dåsekast og grove skilte

- Vi oplever, at vores gæster føler, at det er okay at kaste med dåser eller sætte skilte op, der forbyder romaer at komme i nærheden af deres lejr.

Sådan siger Anne Bøtcher Jacobsen, der er kampagneleder for Roskilde Festivalens Standpunkt-kampagne, der i år har fået overskriften 'Roma Amor'.

- Vi vil arbejde for at bryde de fordomme mod romaer ned, som desværre eksisterer, forklarer Anne til b.dk, og derfor vil festivalgæsterne blive informeret om romaernes dårlige levevilkår i deres hjemlande, og håbet er at år festivalgæsterne tænker sig om en ekstra gang, inden de overvejer at smide en tom dåse efter en roma.

- Jeg håber, kampagnen bevirker, at folk bedre forstår baggrunden for, at romaerne samler flasker og måske ikke har overskud til at se det sjove i tilråb efter i syv dage at have gået rundt med en sort sæk fyldt med tomme flasker, fortæller Anne Bøtcher Jacobsen fra Roskilde Festivalen.

Men hvilken type mennesker kaster med dåser efter romaer?

Festivalen siger videre til b.dk, at der ikke er noget overblik over, hvor mange romaer, der hvert år kommer til Roskilde. Men mange rejser helt fra Østeuropa kun for at samle flasker på festivalen, fortæller Anne Bøtcher Jacobsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer