Ferie-ø røvtræt af skovskidere

Krise: Rømsere kræver genåbning af offentlige toiletter

Turister nyder den fine strand på Rømø, men hvis de skal på toilettet - så erder ikke noget at gøre. (arkivfoto: Carsten Ingemann)
Turister nyder den fine strand på Rømø, men hvis de skal på toilettet - så erder ikke noget at gøre. (arkivfoto: Carsten Ingemann)

Der er skønt på Rømø, den aflange ferie-ø i Vadehavet tæt på grænsen til Tyskland. De brede, hvide strande er som skabt til mange turister - desværre er der bare ingen steder, hvor turisterne kan gå på toilettet.

Ifølge jv.dk flyder det derfor med 'toiletpapir og andet »godt«', og det er beboerne Christian Lund og Niels Manø fra Rømø godt trætte af. De vil derfor have genåbnet øens offentlige toiletter.

- Det er træls. Vi får flere og flere turister, samtidig med at Tønder Kommune skærer ned på servicen, siger Christian Lund, der driver put and take-søen i Juvre.

Tønder Kommunes teknik- og miljøudvalg vil nemlig ikke vil sætte de offentlig toiletter i Juvre i drift igen, men kommunen har tilbudt at betale de lokale 5000 kroner i kompensation, hvis der bliver stiller et toilet til offentlighedens rådighed.

Men hvad mener du? Skal der absolut være et toilet på enhver dansk ø? Og er det urimeligt at kræve, at de erhvervsdrivende stiller et toilet til råddighed for trængende turister?

En forarget Kim N skriver i en kommentar på jv.dk, at Tønder Kommune burde åbne alle offentlige toiletter for turister og andre, også i Højer:

- For det kan da ikke være rigtig, at de erhvervsdrivene skal stille toiletter til rådighed.

0 kommentarer
Vis kommentarer