Vi flår ikke skindet af folk

Holstebro Kommune følger strømmen. Den jyske kommune går også i langt højere grad end tidligere efter at hive penge ud af borgere, der f.eks. kan være kommet galt af sted i en straffesag.

– I en situation, hvor krisen kradser i de fleste kommuner, søger vi selvfølgelig efter alle de begrænsninger i udgifterne, vi kan finde. Vi har fået øje på, at der er penge i sagerne, siger Jens Meyhoff, juridisk seniorkonsulent i Holstebro Kommune.

Jens Meyhoff vil ikke udtale sig om John Gjødvads regressag, men han fastholder, at kommunen også overvejer de menneskelige konsekvenser. Det er op til en individuel vurdering.

– Det ved vi aldrig på forhånd. Vi går som udgangspunkt så langt, som vi kan. Men vi flår ikke skindet af folk, og vi vil helst undgå at bruge kræfter på krav, der er dødsdømte. Det er klart, at vi er mere interesserede i en glad betaler end en sur skyldner, siger konsulenten.

Han oplyser, at kommunen typisk er villig til at gå på akkord, hvis modparten f.eks. er et ungt menneske, eller hvis andre forhold taler for at slække på kravene.

ruus

0 kommentarer
Vis kommentarer