Udlændinge bag alle overfaldsvoldtægter

Norske kvinder kræver handling efter rapport fra Oslo Polit viser, at alle såkaldte overfaldsvoldtægter i 2010 er begået af udlændinge

– Der skal sættes nogle ting i værk, så de forstår, hvor skabet skal stå. Vi bliver nødt til at have en debat om det her.

Sådan siger Herdis Magerøy, der arbejder ved 'Dixi ressurssenter for voldtektsofre', på baggrund af en analyse fra Oslo Politi, der.viser, at det er udenlandske mænd, der står bag 83 ud af 85 af de såkaldte overfaldsvoldtægter, der er blevet anmeldt de seneste 5 år i den norske hovedstad.

I 2010 var samtlige overfaldsvoldtægter begået af udlændinge.

Magerøy er glad for at tallene er kommet frem, men mener, at offentliggørelse uden opfølgende tiltag er nul værd. Hun mener ifølge nrk.no, at myndighederne svigter de norske kvinder, hvis tallene ikke fører til handling.

Men hvad synes du? Kan politiet sende en rapport på gaden, uden at der bliver fulgt op?

En rundringring som nrk har foretaget, viser at hverken Helsedepartementet, Helsedirektoratet, Justisdepartementet, Inkluderingsdepartementet, Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet og UDI (den norske udlændingestyrelse) at ingen af dem planlægger konkrete tiltag mod overfaldsvoldtægter på baggrund af rapporten.

Og den manglende vilje til at reagere, ærgrer også den norske flygtningeorganistation NOAS:
– Vi kan ikke acceptere, at man retter pegefingeren mod en gruppe, uden at følge det op, siger generalsekretær Ann-Magrit Austenå fra NOAS til nrk.no.

Du kan læse hele rapporten her.

Mens rapporten således har skabt frustration i Norge, så mener den svenske avis Aftonbladets kommentator Oisín Cantwell, at tallene gir føde til rasister. Han skriver bl.a. at:

- Svenske racister har juleaften på nettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer