Karen Thisted plages af væggelus

Trapperne sejler i skidt i hele ejendomme og kælderen har i syv måneder været fyldt med vand, så gæstetoilettet bruges som opbevaringsrum

Karen Thisted.
Karen Thisted.

PÅ GRUND AF den, for mange mennesker, tragiske situation på det danske boligmarked er der flere og flere, der lejer boliger i stedet for at eje, og her er det, at jeg gerne vil komme med en advarsel, baseret på egne erfaringer fra udlejningsmarkedet. Erfaringer, som har kostet mange penge, manglende nattesøvn, utallige udmattende skænderier, der intet førte med sig – samt en ødelæggende måde at leve sit korte liv på i en særdeles dyr lejelejlighed.

TIL ALLE JER, der nu søger lejelejlighed, eller lige har fået en:

1 Sørg for at checke alle aftalerne på lejekontrakten punkt for punkt, og skriv ikke under, før I har sikret jer, at det virkelig fungerer, det der påstås at fungere, og gå selv alt efter med udlejer eller administrationsselskabet.

2 Check derefter personligt alt ned i mindste detalje –  f.eks., virker dørtelefonen.

3 Virker det tv-signal, som der påstås.

4 Sikr jer, at trappen bliver gjort rent, når det påstås at være indregnet i lejeprisen.

5 Sikr jer, at kælderrum er egnet til opbevaring, og ikke af og til er fyldt med vand.

6 Sikr jer, at der ikke er væggelus.

7 Sikr jer, at jeres hoveddørsnøgle ikke både kan bruges hos jer privat, men også hos naboen, der til gengæld så også kan låse sig ind hos jer, når det passer ham.

28. NOVEMBER 2010 lejede jeg en lejlighed på Nørrebro gennem firmaet Scandia Housing med prangende hovedsæde i København og en masse smarte ansatte, disse smukke unge mennesker i sidste nye mode og med deres helt eget sprog og deres helt egen måde at gribe problemerne an på.

De findes overalt, og der kommer aldrig noget ud af alt det, de kæmper med, for det skal indrømmes, at de såmænd kæmper efter bedste evne. Det værste er, at de ganske enkelt ikke fatter, at der meget sjældent kommer andet end tusindvis af mails mellem forskellige mennesker ud af de anstrengelser, de påfører sig selv og OS ANDRE ARME mennesker, der er afhængige af denne inkompetence.

MED HENSYN TIL mit lejemål via Scandia Housing, så røg min personlige kæde af i går fredag.

Der var konstateret væggelus i ejendommen med helt nyistandsatte lejligheder og et firma kom et par gange og sprøjtede gift rundt i beboelsen. Det kunne så ikke være anderledes, men chokket kom, da den flinke giftmand erklærede, at han havde nøgle til lejligheden, for det var den samme, som han brugte til naboens!

WHAT? Ja, de kunne låse sig ind hos hinanden på den etage.

TRE DAGE EFTER gik mor her amok.

Det eneste, der var sket, var, at de smukke, unge mennesker havde sendt en mail til en låsesmed, der ikke lige havde set den.

Det blev løst lige inden pinsen gik i gang, men man kan stadig ikke bruge dørtelefonen efter snart syv måneders klager, og skal derfor ned i gården, gennem en port og åbne, hvis man ikke er eneboer.

Tv-signalet er selvbekostet, selv om det blev påstået i kontrakten, at det var i orden.

Trapperne sejler i skidt i hele ejendommen, der er ikke vasket i de syv måneder, og formentlig heller ikke syv måneder før, selv om det stod i kontrakten, så jeg kan godt forstå, hvis der kommer væggelus.

Kælderen har i syv måneder været fyldt med vand, så gæstetoilettet bruges som opbevaringsrum.

DET KAN GODT være, at renten er ved at lå boligejerne ihjel, men det er lige før, jeg hellere vil slås med nationalbankdirektøren end at være i hænderne på udlejere og ejendomsadministratorer.

Og så en anden ting til de smukke, unge mennesker: Hold nu op med alle de mails i sender i øst og vest!

Hvad skal vi bruge dem til? Grib knoglen og få sagerne afsluttet i en fart.


0 kommentarer
Vis kommentarer