Direktør: Euroland tæt på kollaps

Det vil sende chokbølger gennem Europa, når flere eurolande i 2012 eller 2013 går bankerot

- En række sydeuropæiske lande er ganske enkelt fallit, fordi de har meldt sig ind i en eurozone, som domineres af den stærke tyske økonomi og samtidig har levet over evne. De sydeuropæiske lande har hverken konkurrenceevne eller finansiel disciplin, som berettiger til dette medlemskab. Landene kan ganske enkelt ikke leve op til de krav, som medlemskab af en stærk euro stiller.

Så hårdt formulerer direktør Jeppe Christiansen fra Maj Invest sig i sit seneste nyhedsbrev, der handler om fremtiden for Europas økonomi. Han forudser at EU og IMF vil låne flere penge til bl.a. Spanien, Grækenland og Portugal, men at det i løbet af 2012-2013 ikke længere vil være håndterbart:

- Det vil påvirke væksten i Europa negativt, det vil destabilisere eurosamarbejdet, og det vil svække euroen kraftigt. Det vil give en chokbølge i det meste af Europa, selvom mange åbent taler om statsbankerot," skriver Jeppe Christiansen i sin analyse hvor han kalder gældskrisen i eurozonen for Europas 'værste finansielle krise siden Anden Verdenskrig'.

Men hvad mener du? Skal de rige EU-lande blive ved med at låne penge til dem, der slås med økonomien?

0 kommentarer
Vis kommentarer