249 procent flere lomme og tasketyverier

I april 2005 var der 281 taske- og lommetyverieri København Indre By - i april i år fik Station City 981 henvendelser om taske- og lommetyve

Strøget i København er en magnet for lommetyve. (Foto: Torben Stroyer)
Strøget i København er en magnet for lommetyve. (Foto: Torben Stroyer)

Det vrimler med turister i København - og det vrimler med lomme- og tasketyve. Politiet kan fortælle om voldsomme stigninger i antallet af sager, og op mod otte ud af ti lommetyve, der pågribes i disse måneder, er mænd fra Algeriet eller Marokko, siger politi til urban.dk

- Vi har at gøre med unge mennesker, der for det meste ved, de ikke har chance for at få asyl i Danmark. Det betyder, at de har to år i landet, hvor de arbejder påhøjtryk. Og dét arbejde består af berigelseskriminalitet. Mange af pengene sender de hjem til deres familier. Det her er et alvorligt problem for os ved politiet, men også for de udsatte borgere og butikker, og det er svært at bekæmpe, siger politikommissær Henrik Oryé fra Københavns Politi til avisen.

Men hvad siger du? Har du oplevet nogle tyverier eller overfald, og er du begyndt at passe mere på dine ting når du færdes i byen?

nationen! sendte ungdomsreporterne - som selv blev overfaldet og bestjålet på Rådhuspladsen i København i mandags - på gaden for at høre, hvad folk mener om lommetyve?

0 kommentarer
Vis kommentarer