TV: Tag med op i den danske raket

I fredags fik Copenhagen Suborbitals sendt raketten Heat X1/Tycho Brahe i luften for første gang. Se deres egne videoer fra affyringen og tag med i raketten gennem et kamera hos testdukken Randy

Den nåede ikke helt så højt op som de regnede med: Heat-1X Tycho Brahe nåede i denne omgang kun 2,8 kilometer op i luften. Den tilbagelagde en samlet strækning på 8,5 kilometer, lød det umiddelbare skøn, ifølge Ingeniøren.dk.
Og selv om den gennembrød lydmuren på kun ti sekunder, var der langt til tophastigheden på ca. 2.000 km/t og den maksimale højde på 30 kilometer.

Testdukken døde
Eneste rejsende på raketten var testdukken 'Randy', der tilgengæld kunne dokumentere hele turen via et indbygget kamera med udsigt gennem den kuppel, der er på toppen af raketten.
Hvade testdukken Randy været et menneske, ville det ikke have overlevet turen ned, raketten ramte vandoverfladen med 26 g, blandt andet fordi faldskærmene blev rykket i stykker, da holdet bag slukkede motorene og prøvede at bremse den ned, da den var på vej ud af testområdet.

1 af 2 Video fra raketten blev optaget fra et kamera hvor dukken 'Randy's sad bag en glaskuppel
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer