TV-overdosis: For mange haveprogrammer

Det bør være muligt at finde andet i mølposen, som seerne kan fornøjes med istedet for det iIrriterende have-pjat

Søren Ryge er en af TV-stjernerne, der giver sig af med give havetips.(arkivfoto)
Søren Ryge er en af TV-stjernerne, der giver sig af med give havetips.(arkivfoto)

’To do’-programmer kan være glimrende og har i de allerfleste tilfælde deres berettigelse. Men oftest når en tv-station får en god idé, skal alle andre følge trop og helst også overdosere, så omgivelserne hurtigt når kvalmepunktet.

Det er tilfældet med haveprogrammer. Personligt er jeg ingen ørn i en have. Det interesserer mig ikke. I øvrigt blev jeg træt af altid at blive solskoldet på mås og baglår – samt blive udsat for provokerende mygangreb de mest grimme steder. Men det skal ikke afholde andre.

Alligevel behøver tv-stationerne ikke at spamme sendetiden til med titler som ’Ønskehaven’, ’Grøn og glæde’, ’Bidt af naturen’, ’Søren Ryge: Vores liv’, ’Han, hun og haven’ eller ’I drømmehaven’ – bare for at nævne nogle.

’Grøn og glæde’. Alene titlen bør sende gys igennem selv den mest hårdføre. Det lyder som noget fra Familie Journalen i 50’erne. Eller noget en pædagog på en lilleskole har udtænkt for at forpeste dagen for de i forvejen broccoliforgiftede unger.

Anbefalingen herfra er, at man holder lidt igen. Da der jo alligevel bliver genudsendt i en lind strøm for tiden, må det vel være muligt at finde andet i mølposen, som seerne kan fornøjes med.

Men hvad mener du? Er der for meget - eller for lidt - have-TV?0 kommentarer
Vis kommentarer