Her er Helles skandaler - alle fire

Socialdemokratiets formand går til den, når det kommer til personskandaler. Få et overblik over dem her

Oops I did it again - synger Britney Spears, måske skulle Helle Thorning til at synge med på den.
Oops I did it again - synger Britney Spears, måske skulle Helle Thorning til at synge med på den.

Det er ikke kun i meningsmålingerne, at Helle Thorning-Schmidt ligger i toppen, når det kommer til politiske skandaler går hun også til den.

Her får du et overblik over et par af de største af Helle bommerter.

Skatte-sagen
I sommeren 2010 rullede skatte-sagen mod Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock. Avisen BT, kunne dokumenterer, at Helle Thorning den 14. oktober 2009 sendte en mail til Justitsministeriet, hvor hun søger tilladelse til, at hendes britiske mand, Stephen Kinnock, kan stå som medejer af familiens hus på Østerbro i København. Den socialdemokratiske formand indrømmede senere, at at hun i efteråret 2009 gav Justitsministeriet forkerte oplysninger om sin ægtemand, Stephen Kinnock.

Puttede datteren i privatskole
Der var mange undrede sig, da Helle Thorning valgte at lade sin datter starte i privatskole. Noget mange mente, var noget i strid med den socialdemokradiske ideologi. Den socialddemokratiske partiformands ældste datter forlod folkeskolen for at følge veninderne til 8. klasse på Ingrid Jespersens Skole - En af Københavns mest eftertragtede privatskoler. Helle Thorning-Schmidt understregede efterfølgende, at hun og hendes mand, Stephen Kinnock, stadig stolede på folkeskolen, hvor parrets yngste datter stadig går. Men at den ældste datters hede ønske om ikke at blive ladt alene tilbage i den lokale folkeskole vandt over forældrenes politiske principper.

Rabat på tøj hos Sand
Sagen startede egentlig med en afsløring af, at Søren Pind havde et rabatkort til tøjkæden Sand, men senere kom det frem, at også Helle Thorning havde rabatkort. Rabat-gaten var den tredje i rækken af Thorning-skandaler indenfor et halvt år, og startede i november 2011. Pinds ordning havde fået Socialdemokraten Benny Engelbrecht til at udtale voldsom kritik af Pind, men efterfølgende dæmpede han noget af kritikken.

Helle og lejebilen
Leasingsagen. Nyeste kapitel i Helles selvforskyldte problemer. Ekstrabladet kunne afsløre, at S-formand Helle Thorning-Schmidt udnytter helt privat en moms-finte, som et flertal i Folketinget - herunder Socialdemokraterne - ellers har stoppet med virkning fra 2013. Helle Thorning-Schmidt har således leaset en bil hos Fleggaard i Tyskland. Derved sparer hun seks procent i moms. S-skatteordfører Nick Hækkerup fordømmer i Ekstra Bladet privatpersoner, der leaser biler i Tyskland:

- Det kan ikke være rigtigt, at de skal grine af os andre hele vejen hen til banken, fordi de sniger sig uden om. Det er jo et solidarisk system for fanden, siger Nick Hækkerup.

Hvad tror du bliver den næste Helle T-skandale?