Tvinger elefant til at flytte bil

'mschark' var en af de mange frivillige hjælpere, der tog fat som frivillig i den tornadoramte by Joblin da der skulle ryddes op. Sammen med en stor hjælper med snabel!

- Da vi stillede op som frivillig arbejdskraft i Joblin den 28 og 29 maj, så vi det her: En elefant, der blev brugt til at trække smadrede biler tættere ud mod vejen, så de kan fjernes! Det var een af flere elefanter og de kom fra Piccadilly Cirkus, der skulle have optrådt i byen. Det blev aflyst fordi cirkuspladsen skulle bruges til hospital til ofrene i Joblin, skriver 'mschark' på YouTube, hvor denne video stammer fra.

Mindst 116 dræbte
En massiv tornado pløjede et ni kilometer bredt spor af død og ødelæggelse gennem delstaten Missouri i den amerikanske midtvest den 22. maj.
Mindst 116 mennesker blev dræbt, da den voldsomme skypumpe hamrede direkte ind i byen Joplin, hvor blandt andet et hospital blev raseret af de voldsomme vindstød.
Der ryddes stadig op i området.

Dyreorganisationer vrede
Men selvom det ser sødt og godt ud, er der flere der er vrede. Dyreorganisationen PETA kan ikke lide brugen af elefanter:
- Piccadilly Cirkus ejere har fået bøder og forbud mod at optræde i mindst seks stater. De slår dyrene når de træner dem. Og man kan være sikker på at de ikke fjerner bilerne frivilligt, det bliver de tævet til, siger en repræsentant for for PETA til Gothamist.
Flere andre har talt om at det er billige point for cirkusset. Men:
- Hvis du ikke kan lide det arbejde der bliver lavet, og du ikke bor her, så skulle du måske se at komme herover og hjælpe til selv istedet for bare at sidde og brokke dig, udtalte en lokal til Gothamist.

Hvad mener du? Er det ok at bruge elefanter til den slags?

0 kommentarer
Vis kommentarer