Forældre-intra - værre end Facebook

Er det en trang til at cementere et postuleret overskud og fasttømre vores selvfede, interessante livsstil?

Anne-Grethe Bjarup Riis. (Foto: Thomas Willmann)
Anne-Grethe Bjarup Riis. (Foto: Thomas Willmann)

SÆTTER du et barn i verden, skal du lige huske på, at du får en hel skoleklasse plus deres forældre med i købet, når barnet starter i skole. En bonus på cirka 25 børn og 50 forældre, som du, i hvert fald her på overskuds-Østerbro, har meget tæt inde på livet  … konstant.

EN TING er den fysiske kontakt med den nye bekendtskabskreds, som skaber kreative og meget lange samtaler med din partner: Hvad er det nu, hun hedder, og hvem er det nu, hun er mor til? Er det hende den tykke, du mener, eller er det hende med hårbollen på hovedet? Det er hende med hårbollen. Hun er mor til ham drengen, der råber. Ham der altid har gummistøvler på? Anton? Det er der sgu da ingen, der hedder i klassen! Osv.

En anden ting er den digitale kontakt – forældre-intra – det har fanden da skabt, når det bliver misbrugt, vel at mærke!

JEG HOPPER ind på forældre-intra i 0.U. og rammes igen-igen af summen i hjernebarken og kraftig kvælningsfornemmelse, for den typiske info er: Du har 24 ulæste beskeder! Jesus Kristus!

Det er fint nok, at der er en polemik om, hvorvidt børnene skal have gaver eller ej til de fælles kvartals-fødselsdage. Og fint at diskutere, hvad gaverne må koste, og om de må være af plastic, eller det er trælegetøj, der foretrækkes. Og fint at etablere små gave-grupper, hvor man kan diskutere, om det er Caisa-Bella, som skal købe gaven til Sally-Viola og Bertram, eller om det er bedre at Mathilde-Viola køber til Viggo – det er fint nok.

MEN DER, hvor jeg fanden fløjtemig ikke kan rumme mere, er, når enkelte forældre tror, det er en almindelig mail, de kommunikerer på! Man er tvangsindlagt og vidne til en privat korrespondance:

’Det er sjovt, du nævner, at vi kunne holde fødselsdagen ude på Vest-Amager, Camilla, ha ha. For sidst jeg var på Rhodos, der oplevede jeg jo noget helt crazy! Tvillingerne havde jo fødselsdag, og vi var nemlig også udendørs, ude i et top-spændende fuglereservat, hvor Anita og jeg bare havde en følelse af  ... Hold nu kæft! Forældre-intra er sgu en tidssluger, der er værre end Facebook.

HVORDAN har folk tid til at pleje alle de bekendtskaber? Eller er det i virkeligheden et ubændigt behov, vi moderne mennesker har for at udstille vores liv? Er det en trang til at cementere et postuleret overskud og fasttømre vores selvfede, interessante livsstil?

Jeg kan jo kun håbe på, at al den kommunikation klinger af i 1. klasse. Har man så ikke pisset territoriet af? Har vi ikke forstået, hvem der er på A-holdet, og hvem der er på B-holdet?

Jeg har tre børn, og det er 150 forældre, som jeg skal forholde mig til – so please, når du er på forældre-intra, så lad det handle om børnenes behov og ikke om de voksnes!

Vi har jo Facebook, hvor vi kan fortælle hele molevitten om, hvor mange kager vi har bagt!

0 kommentarer
Vis kommentarer