Muslimer og kristne: Stop kristendomskundskab

Står det til gruppe af kristne og muslimer skal der ikke længere være 'kristendomskundskab', på skemaet i folkeskolen. Det skal hedde 'religionsundervisning' i stedet

Kristen Muslimsk Kontaktgruppe består af ledere fra frikirker, den katolske kirke, kristne og muslimer, har skrevet en kronik om religionsfrihed i dagens Berlingske.
I den kræver de, at faget Kristendomskundskab eller Kristendomsundervisning skal hedde noget andet. Noget hvor Kristendom ikke er med.
- Der undervises jo både i kristendom OG de andre religioner. Så det er en mærkelig betegnelse, når faget indeholder meget andet end kristendom, siger domprovst Anders Gadegaard, medlem af gruppen.

Speciel lov
Men i folkeskolelovens § 6 står der faktisk at 'Kristendomsundervisningens centrale kundskabsområde er den danske folkekirkes evangelisk-lutherske kristendom. På de ældste klassetrin skal undervisningen tillige omfatte fremmede religioner og andre livsanskuelser'. Det er det eneste fag i folkeskolen, der er reguleret på denne måde.
Gruppen bag kronikken mener at fagets navn skal ændres til religionsundervisning.

Misforstår indhold
- Der er forældre, der ikke vil have, at deres børn deltager i kristendomsundervisning, fordi de misforstår indholdet på grund af navnet. Men selve undervisningen i religion giver børnene god information og fælles referencer til de forskellige trosretninger i det danske samfund, siger Mustafa Gezen fra det muslimske fællesråd til Berlingske Tidende.
Der undervises i kristendomskundskab fra 1. til 9. klasse.
Og det bliver der ved med, hvis det står til undervisningsminister Troels Lund Poulsen:
- I mine øjne udgør kristendomskundskab sammen med dansk- og historieundervisningen kernen i, hvad det vil sige at blive fortrolig med vores fælles værdigrundlag i Danmark. Derfor mener jeg ikke, at det skal være et orienteringsfag, der skal have et andet navn eller nedprioriteres, siger han.

Skal Kristendomskundskab have et andet navn?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere