'Navarones kanoner'-fly over Svendborg

Klaus Birch fra Svendborg fangede denne engelske Lancaster bombemaskine over Svendborg i går på befrielses-dagen, den 5.maj

I går var der overflyvning af Lancaster PA 474 fra 2. verdenskrig i forbindelse med Danmarks befrielse - og i respekt for de britiske piloter, der omkom ved flystyrt i det Sydfynske Øhav i krigens sidste år. Claus Birch fra B-film, Svendborg var på stedet og tog denne fantastisk film.

Næstsidste
Flyet er bygget i 1945, og det er den ene af blot to tilbageværende flyvedygtige Lancastere, ud af de 7377 eksemplarer, der blev fremstillet. Den anden står i Canada. Flyet var på vej til en mindehøjtidelighed i Vestjylland.

Brugt i film
PA 474 har været gennem lidt af hvert siden det blev bygget og nåede faktisk aldrig i krig. Det var færdigt i 1945 og skulle have bombet blandt andet i Japan, men endte i stedet på et lager. Så fjernede man maskinkanonerne og brugte det til foto-opgaver i blandt andet Sydafrika. En tid arbejdede flyet også som drone uden pilot! Og så har det været filmstjerne: Flyet har nemlig været brugt i filmene 'Navarones Kanoner' og 'Operation Crossbow', skriver Wikipedia.
Siden 1973 har flyet været en del af det historiske Battle of Britain Memorial Flight

Har du også filmet Lancasteren? Upload til nationen.tv i boksen th!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen