Smid blusen så jeg kan se dine bryster

- Jeg har da bedt mange, mange piger om at sende et frækt foto, lyder det fra nationen!. Næsten en tredjedel af unge piger i 9. klasse er blevet opfordret til at sende nøgenbilleder på nettet

Det starter ganske uskyldigt, når de unge piger finder nye veninder på nettet. Men når de bliver fortrolige med hinanden, tager tingene ofte en drejning.

Og når piger først har sendt nøgenbilleder, ender de i en ond cirkel.

- Smid blusen så jeg kan se dem! Ellers lægger jeg nøgenbilleder af dig på nettet, lyder truslerne så fra 'chat-veninden'. Og så må pigerne smide tøjet på forlangende.

Tog søsteren i at strippe
Næsten en tredjedel af unge piger i 9. klasse har oplevet, at fremmede forsøger at få dem til at sende nøgenbilleder af sig selv, eller prøver at få dem til at posere nøgen foran et webcam, og en sjettedel af pigerne er direkte blevet opfordret til sex.

nationen!'s mænd kan nikke genkendende til fænomenet.

- Med chance for at stikke min hånd i et hvepsebo... Jeg har da bedt mange, mange piger om at sende et frækt foto... Det har jeg gjort de sidste 10-15 år og jeg gør det stadig ufortrødent... Det eneste der har ændret sig i de år er alderen på de piger jeg kontakter, skriver nationen!'s Stigg J.

- Men eller godt, at der kommer fokus på det her. Har da taget min søster i at bruge cam'chat til andre ting end at chatte -.- hun er 15. Sgu ikke det man lige havde regnet med, når man skulle checke sin mail, siger nationen!'s Sune A.

Bombarderet med ubehagelige henvendelser
Tallene er fra en endnu ikke offentliggjort undersøgelse lavet af Statens Institut for Folkesundhed og Red Barnet. Undersøgelsen bygger på svar fra 3.976 elever fra 9. klasse.

- De unge føler sig bombarderet af ubehagelige henvendelser fra folk, som de ikke kender. Og selv om de fleste unge forstår, at der er farer ved internettet, er der en mindre del, som kommer rigtig galt af sted, siger Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet til b.dk.

- Vi ved ikke, hvem der lokker billeder ud af de unge piger, men i de tilfælde, et bekendtskab udvikler sig til en krænkelse under et fysisk møde, er der i langt de fleste tilfælde tale om jævnaldrende drenge.

Har du opfordret piger til at sende nøgenbilleder på nettet?