Harvard-filosoffer opdaterer onaniliste

Det er 17 år siden, at listen over acceptable ting at onanere til er blevet opdateret sidst. Nu er internettet blevet en stor spiller

Da guiden til onani-med-god-samvittighed kom på gaden i 1994, var det absolut dårlig stil at tilfredsstille sig selv, mens man kiggede på den dengang 12-årige Natalie Portman. Men nu må man godt. (Foto: AP)
Da guiden til onani-med-god-samvittighed kom på gaden i 1994, var det absolut dårlig stil at tilfredsstille sig selv, mens man kiggede på den dengang 12-årige Natalie Portman. Men nu må man godt. (Foto: AP)

Den teknologiske udvikling har efterhånden overhalet 1994-udgaven af 'Standards and Values in Autoerotic Practices' eller 'Selvtilfredsstillelsens kunst - værdier og retningslinjer', som man kunne kalde den på dansk.

For internettet var en meget lille spiller på den internationale onani-scene i 1994, og listen der netop er udkommet, indeholder nyttige svar på, hvad man kan tillade sig af onani, når der er en computer involveret. Det skriver den amerikanske og satiriske nyhedstjeneste theonion.com.

Konens veninders Facebook er OK
Det er f.ex helt ok at onanere, mens man kigger på en kollega's Facebook-profil. Ligesom det er OK at kigge på sin partners venners/veninders billeder, mens man kommer frem til klimaks.

Men det er absolut ikke i orden, at studere live-billeder via nettet fra et solcenter, hvor intetanende - og nøgne - mennesker slikker kemisk sol.

Skal jeg skamme mig?
- Listen er et billede på de skiftende kulturelle holdninger og vaner, og den tilbyder en etisk ramme, der svarer på spørgsmål i dagens onani-miljø, siger Greg Hawkins, professor i filosofi ved Harvard Universitetet:
- Når man tilfredsstiller sig selv, kan man udfra denne liste, se om man kan gøre det med god samvittighed - eller om man bør skamme sig.

Kusinens underbukser...
Men selv om listen nu tager højde for, at mange bruger internet, så er der stadig ubesvarede onanispørgsmål, hvis man skal tro filosof-kollegaen Joshua McBride fra Amherst College.

- Det kan godt være, at listen er forbedret, men der er mystisk, at der stadig mangler svar på spørgsmål om barnepigers, skos og lugten af kusinens undertøj placering på onani-listen. For slet ikke at tale om, at listen lader de folk i stikken, der nyder at gøre det med udstoppede dyr, siger Joshua McBride.

Listen, der udkom i mandags, er den 23 udgave - den første udkom i 1795.

Savner du svar på nogen onani-spørgsmål? Skriv her, så skal der nogen kyndige nationen!-medlemmer, der svarer.