Er det verdens værste parkering?

Russisk kvinde har store problemer med at få bilen på plads. Men er det den værste parkering du har set? Og har du selv nogen tricks til at få øsen på plads?

Hvis du nogensinde har været i tvivl, så er der rigtige og forkerte måder at parkere på. Og der findes faktisk en formel for den perfekte parallelparkering, lavet af en engelsk matematiker, Simon Blackburn, professor ved University of London. Vi ved godt, vi har talt om den før. Men du får den liiige igen.

Så skal der måles
Og før du kan bruge den, skal du iøvrigt have fat i målebåndet: Du skal kende din bils venderadius, r. Afstanden mellem for og baghjul, kaldet l. Afstanden fra dine forhjul til hjørnet af forreste kofanger, kaldet k. Og bredden af den bil, du vil parkere bagved, kaldet w.
Nu skal du 'bare' putte tallene ind i denne formel:

Du kan læse mere om formlen her.
Men vi kan allerede her afsløre at det eneste du egentlig får at vide, er om du har plads nok til at lave en perfekt parkering.

Praksis og teori
Selve parkeringen skal du lave selv. Og det kan, som du kan se foroven, være ganske kompliceret.
Som en anden trafikinteresseret matematiker, Keith Devlin fra Stanford siger det:
- Matematik giver dig en måde at forstå i detajler, hvad folk har lært ved at øve sig.

Har du set værre parkeringer end denne her? Smid os et link i kommentarfeltethvor du også kan give gode råd til de, der hverken kan matematikken eller det praktiske.

1 af 2 Perfekt parkering....i teorien
2 af 2