Barbie skal glatbarberes, vokses og flirte

Der er en ny slags Barbie i byen, modellen hedder Monster-High og skal konkurrere med Bratz-dukkerne. 'Clawdeen Wolf's Monster High' giver ballade - den vil nemlig barberes, siger den

Clawdeen Wolf's Monster High - hun skal vokses og barberes, fordi hun er en varulv!
Clawdeen Wolf's Monster High - hun skal vokses og barberes, fordi hun er en varulv!

Engelske medier er i oprør over en ny Barbie-dukke, der skal konkurrere med Bratz. Dukken hedder 'Clawdeen Wolf's Monster High', den er halvt varulv og på Mattels hjemmeside fortæller den lystigt, at den bruger meget til på at barbere og vokse sig men at det er det hele værd, hvis 'man vil være så skræmmende smuk som jeg'.
Dukken sælges til piger mellem ti og 12 år og den er iført stram nederdel, tung makeup og høje sko.
Den holder mest af at 'flirte med drenge' og 'Shoppe'.

Dårligt ideal
Den engelske psykolog Dale Atkins mener at det giver unge piger et forkert ideal for deres egen krop.
- Vi har alle de der åndsvage dukker, sexualiserede børn og heste med lange øjenvipper der flirter med hinanden. Det giver en ide om at hvad skønhed og krop bør være for små børn, men de kan ikke rumme det. Og de får det dårligt da det først lige selv er gået igang med at udvikle deres egne kroppe, siger hun og fortsætter:
- Og det seksuelle element får dem til at føle, at de kun er gode piger, hvis de er objekter.

Ballade-Barbie
Barbie-dukker har altid været stærkt omdiskuterede i kønspolitisk sammenhæng og er generelt blevet beskyldt for at skabe gammeldags forestillinger om kvinder. På det seneste har mere frække dukker som Bratz taget mange markedsandele fra Mattel. Monster High er et forsøg på at vinde det tabte tilbage.

Forkert hår
En talsmand fra Mattel har udtalt at 'Monster High handler om at fejre vores forskelligheder, og acceptere at andre er forskellige. 'Clawdeen Wolf' er teenage-datter af en varulv, og i indslagene på vores webtv-kanal er hun nød til at barbere og vokse sig i frikvarterene. Pigerne i den alder kender alt til hvor pinligt det er at have hår forkerte steder'.

Er de nye Barbie-dukker sjove, søde eller vildt over stregen? Og tænker du over hvad for noget legetøj dine pige-børn bruger?