2000 ludere forsvundet i Danmark

Sidste år var der angiveligt over 5500 prostituerede i Danmark. Idag er der kun 3483, færre end i 2002. Tallene var sat kunstigt højt af 'Reden'

Ups: Først var der over 5000 og tallet steg. Nu mangler der 2000 ludere og antallet er faldet alvorligt siden 2002!
Ups: Først var der over 5000 og tallet steg. Nu mangler der 2000 ludere og antallet er faldet alvorligt siden 2002!
Følg nationen!

Her på Kvindernes internationale kampdag er der en god og en dårlig nyhed for modstandere af prostitution: Den gode er 2000 færre prostituerede i Danmark end vi troede. Efter et spørgsmål fra Mette Frederiksen, socialdemokratiet, har socialminister Benedicte Kjær fået nye tal for antallet af prostituerede i Danmark.
Den dårlige er, at tallene er blevet opgjort af servicestyrelsen, der hidtil alene har benyttet sig af indberetninger fra værestedet 'Reden', der drives af kristne KFUK. Der sidste år blev taget i, at have lagt tallene sammen år efter år og glemt at fjerne dubletter.

Svenskere: De flytter til Danmark
Det handlede især om tallene for gadeprostitution. Og sammenligning med Sverige. For hvor der var et lille fald i antallet af gadeprostituerede i Sverige sidste år, strøg antallet tilsyneladene i vejret i Danmark: En tredobling siden 1998 og ialt 1141 kvinder på danske gader og stræder. Heraf 943 alene i København. For svenskerne, der har et egentligt forbud mod at købe prostituerede, blev det tolket som et regulært fald i Sverige i forhold til Danmark. Og som om loven var en dundrende succes. Af danske modstandere af prostitution blev det udlagt som endnu et argument for et dansk forbud, så vi kunne komme af med betegnelsen 'Nordens Bordel'.

Fejl på fejl
Men tallene var ikke rigtige. Reden-Kbh lagde dem sammen. Fra alle årene. Reden-Kbh har siden 2005 årligt ikke blot oplyst antallet af gadeprostituerede, de har været i kontakt med det pågældende år, men også inkluderet klienter fra de tidligere år. De som var i Danmark i 2005, talte altså stadig med i Redens oplysninger om antallet af gadeprostituerede i 2008.
Det blev altsammen dokumenteret via paragraf 20-svar fra 2009 og udvalgsspørgsmål igennem socialudvalget i 2010. I slutningen af 2009 blev Reden nemlig bedt om at gennemgå alle tallene igen efter pres fra servicestyrelsen.
Her fandt de, oveni de akkumulerede tal, også godt 400 dubletter.
Altså klienter, der optrådte to gange i samme statistik.

Nye tal er heller ikke endelige
Siden da har servicestyrelsen haft travlt med at finde nye og forhåbentligt rigtige tal. Efter at have korrigeret for de fejlagtige oplysninger fra Reden er det samlede antal prostituerede, altså både dem i klinikker og på gaden nu på 3483. Et fald på 2000 prostituerede. Og færre end der var i 2002.
Men meget kan nå at ændre sig.
Servicestyrelsen kommer med 'mere præsise' tal midt i 2011, lover de.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+