Minkavlere sætter pris på Animas hoveder

500.000 kroner. Så meget giver minkavlernes brancheorganisation i dusør til dem, der kan fortælle hvem der står bag indbrud i danske minkfarme

Iben Hjejle som androgyn gangster i Kopenhagen Furs kampagne. Nu vil de have ram på Animas fotografer
Iben Hjejle som androgyn gangster i Kopenhagen Furs kampagne. Nu vil de have ram på Animas fotografer

I Animas video med Iben Hjejle herover indgår der billeder af mishandlede mink. Billeder, der angiveligt er taget ved indbrud i minkfarme. Nu udlover Dansk Pelsdyravlerforening en dusør på 500.000 kr. for oplysninger, der kan føre til opklaring af indbruddene og det, som pelsavlerforeningen kalder 'de manipulerede billeder'.

I ved hvem det er
- Man skal vist være mere end almindeligt naiv for at tro på, at Anima ikke kender ophavsmændene. Der findes personer derude, som præcis ved hvem og hvad. Vi vil have stillet de ansvarlige til ansvar for deres overgreb på danske minkavlere og deres familier. Derfor udlover vi dusøren på 500.000 kr., siger Kaj Kristensen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening.

Halvdelen af alle mink i verden
På en afstemning på nationen! ønsker næsten 70 procent, at der skal være forbud mod at avle mink i Danmark. Men bliver der det, siger vi så også farvel til en af de største eksportsucceer vi har.
I året 2009 til 2010 havde pelsdyr-brancehn en årsomsætningen på 6,973 milliarder kr. mod 4,025 milliarder året før. Kopenhagen Fur har udbudt og solgt 20 millioner minkskind svarende til næsten halvdelen af den samlede verdensproduktion. Langt hovedparten af minkskindene går til eksport.

Burhøns og køer i stalde
- Vi har høns i bur - køer i stalde - grise i stalde kun for at slagte dem og spise dem. Er der noget galt i der også er mink i bur med henblik på at lave pels jakker ?? Det er forholdne der skal være i orden og om Iben kan lide pels eller ej kan sgu da være skide lige meget, skriver Thomas K i en kommentar til 'Har Iben Hjejle solgt sin sjæl til pels?'
Morten J. ser anderledes på det:
- Jeg kan virkelig ikke forstå hvorfor folk tænder på at gå i døde dyr - og når hoveder og fødder så tilmed stadig er på bliver det bare sygt, mener han.

Minkpelse er en stor eksportsucces for Danmark. Skal det være forbudt at avle mink?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere