Tal pænt Anne-Grethe: Du er også et forbillede

Anne-Grethe Bjarup Riis kaldte sexarbejdere for 'fissehuller' i sin klumme. Tal pænt til andre, siger nationen!

- Anne-Grethe er også et forbillede for andre, og så synes jeg det er mærkeligt med det sprogbrug overfor en gruppe mennesker, der i forvejen skal finde sig i meget, siger Sille Beck-Hansen, næstformand i KU og folketingskandidat efter at have læst artiklen: Amok på sexarbejdere: I er fissehuller.

Du skraber bunden
Artiklen fik 260 kommentarer og flere af dem står ikke tilbage for Anne-Grethe Bjarup Riis i sprogbrug:
- Anne-Grethe Bjarup Riis er uden tvivl det mest belastende menneske der nogensinde har fået mediedækning. Alle der ikke deler hendes meninger bliver ikke bare modargumenteret, men direkte svinet. HVIS nogen skraber bunden er det dig, Anne-Grethe! Det er ikke engang fordi jeg nødvendigvis er uenig i dit synpunkt på protitution, men når en idiot som dig skal tale sagen, falder det hele til jorden. Hav dog en smule respekt for folk med andre meninger, og prøv at ytre dig i et toneleje der er lidt mere end folkeskolen værdigt, skriver Mike C. fra nationen!

Mænd er problemet
Men der er også støtte:
- Et uhyggeligt stort antal af de "frivilligt" prostitueret har haft en grim barndom med svigt, overgreb og ikke nogen der lærte dem hvor deres personlige grænser var. Og de vokser op med at det er nemmest at sælge sig selv. Jeg ved godt der er 'lykkelige' prostituerede. Men jeg synes bare det er en sørgelig opdragelse af dem. Og det er så dem der skal betjene de handicappet, ældre og ensomme. PS der er et erhverv der er lige så gammelt. Det er vold. Det er mænd der ekselere i det, skriver Brith N.

Værre med børn
Irene S. er dog ikke enig. Og hun bryder sig ikke om billedet fra Charlottenborg, hvor Bjarup Riis poserer nøgen med sit eget parn.
- Jeg synes det er værre, at instrumentalisere et barn for at fremme éns politiske synspunkter, som det sker i dette tilfælde til udstillingen. Så lad dog kvinderne selv bestemme, hvad de har lyst til. Jeg er simpelthen træt af disse feministiske moralapostle, skriver hun.

Verbal sviner
Erik J. mener også sproget er et problem:
- Tror hun ville få mere positiv respons, hvis hun fremstillede sine synspunkter på en lidt mere præsentabel måde, end den her verbale sviner hun lige får lukket ud. På den her måde er det nærmest op ad bakke fra starten af for hende, skriver han.
K.J. er enig:
- Der er to forskellige sider af prostitution; den frivillige og den tvungne. Det ville være rart om Anne Grethe kunne forholde sig til, at det er to vidt forskellige situationer, og det ville være lettere at tage hende seriøst, hvis hun ikke skar alle over én kam i hendes personlige korstog, skriver han.

Lige ud af posen
Pia C. ser anderledes på det:
- Kære Anne-Grethe Bjarup Riis: Du har egentlig aldrig været min kop the...men det er du helt klart nu. Ingen skjult dagsorden overhovedet her, men lige ud af posen og ved du hvad, vi er fuldstændig enig. Tænk at det nogensinde skulle komme så vidt. Hold op hvor er jeg træt af at høre, at det er kvindens ældste erhverv, for det er simpelthen ikke korrekt!, skriver hun.

Chauvenisme?
- Hvor er det fint du kan sidde deroppe i det bedre borgerskab og dømme løs. Hvad med at holde op med at skulle lave så uendeligt mange regler for andre menneskers udfoldelsesevner. Der er ikke en skid galt med det arbejde i sig selv. Det er samfundets stigmatisering af sex og sexarbejde der udgør et problem. Det er kort sagt din foragt for deres arbejde der gør livet surt for den prostituerede AGBR - ikke den fremmede mands penis, skriver Christian S.

Sagligt?
Linda Kristiansen fra Radikale, som egentlig er den, der lægger ryg til al kritikken fra Anne-Grethe Bjarup Riis har ikke lyst til at svare direkte på kritikken.
- Jeg har ikke det store behov for at svare igen på Anne-Grethes indlæg, men savner den saglige vinkel, siger hun og henviser til et indlæg på sin blog, her!
I bloggen skriver hun blandt andet:
- Bag floskler, fordomme og spektakulære ord, beskylder Anne-Grethe Bjarup Riis mig i EB 15. feb. for at være både naiv og ureflekteret, når jeg taler de prostitueredes sag. Men værre er det angreb hun udsætter sexarbejderne for, skriver hun.

Hvad mener du om debatten? Trænger den til en pænere tone?