Annonce:
Annonce:

Fredagsslik er for taberfamilier

En ugentlig slikdag lyder måske som sund fornuft, men ifølge FDB er det en dårlig ide. Den kan nemlig vælte sukkerbudgettet hos børn. Men er det grund nok til afskaffe fredagsslikket?

Måske er det en god ide at afskaffe den ugentlige slikdag. (Foto: Colourbox.com)
Måske er det en god ide at afskaffe den ugentlige slikdag. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg nationen!

Børnene er plantet solidt foran fjernsynet med en tegnefilm og en skål slik. Imens nyder forældrene et øjebliks stilhed. Sådan ser fredag eller lørdag aften ud for mange børnefamilier.

Men fredags- eller lørdagsslikket kan være med til at tippe sukkerbudgettet hos mange børn, mener foreningen FDB.

En undersøgelse, som FDB Analyse har lavet, viser, at mere end halvdelen af danske forældre har indført en fast slikdag i løbet af ugen. Og det virker da også som en god ide.

Men ifølge FDB kan den faste slikdag altså være et problem, fordi børn også får tilbudt slik ugens seks andre dage, uden at forældrene er opmærksomme på det. Det skriver Ritzau.

- Derfor kan fredagsslik lige præcis være den mængde, som gør, at børnene får for meget slik i forhold til anbefalingerne, siger Joan Preisler, der er sundhedsansvarlig i FDB til nyhedsbureauet.

Giver dårlige slikvaner
Samtidig er det også en dårlig ide at kæde slik, hygge og fjernsyn sammen. Det kan nemlig give børn dårlige slik- og madvaner.

- Og når vi spiser foran fjernsynet, har vi fokus på, hvad der sker på skærmen og koncentrerer os ikke om det, vi spiser, hvordan det smager og hvornår vi ikke længere nyder det, forklarer Joan Preisler til Ritzau.

Tidligere har en undersøgelse fra FDB Analyse vist, at 66 procent af de voksne danskere, der sommetider spiser uden at være sultne, gør det foran fjernsynet.

Hvad mener du? Er det en dårlig ide med en ugentlig slikdag, og bør børn få slik til hverdag?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: