Flekslån er farlige

ATP-direktør vil begrænse muligheden for at få flekslån, mens professor helt vil forbyde flekslånene. Hvad vil du?

EU har været ude på at stoppe danskernes flekslån, og nu kører debatten igen.
EU har været ude på at stoppe danskernes flekslån, og nu kører debatten igen.

Hvis den lave flekslånsrente stiger, vil rigtig mange danskere komme i klemme, fordi de ikke har råd til at betale afdragene på lånet i huset.

Forbyd flekslån
- Det kan skabe store økonomiske problemer for folk, hvis de har købt til en høj pris, og renten så stiger, samtidig med at boligpriserne falder, og deres friværdi dermed forsvinder. Det kan også give store tab for finansielle virksomheder, der har lånt ud til de pågældende, siger professor fra Copenhagen Busines School, Finn Østrup, der derfor foreslår at politikerne helt forbyder flekslån.

Begræns flekslån
Også ATP-direktør Lars Rohde mener, at politikerne skal skride ind og begrænse flekslånene. Han vil dog ikke forbyde dem, men begrænse boligejernes ret til at tage flekslån. Hvor man i dag kan finansiere 80 procent af sin bolig med flekslån, mener ATP-chefen, at man maksimalt må finansiere 60 procent af prisen med fleks.

På nettet er der debat om flekslånenes fremtid. På politiken.dk skriver ove s f.ex.:
- Hvis man udelukkende har finansieret sin bolig ved flexlån(evt. afdragsfrit), er det vel ligesom at bo i en tidsindstillet bombe, uden dog helt at kende tidsindstillingen. Låntypen har påvirket boligpriserne, så de i dag er urealistisk høje. Afskaffer man dem nu, hiver man gulvtæppet væk under mange, som har købt i perioden, hvor priserne har været påvirket af denne låntype.

To ud af tre boligejere har flekslån. Men hvad mener du? Skal flekslånene forbydes - eller begrænses?