Mangler kun 151.000 - så bliver julen god

Støt jule-indsamlingen: Vi mangler til de sidste 112 godkendte familier

Så er det sidste chance for at være med til at give en fattig børnefamilie en god jul. I dag og i morgen er det fortsat muligt at give et tilskud, inden Ekstra Bladets og Dansk Folkehjælps juleindsamling lukker og slukker for år.

Julemad og gavekort

Da kassen blev gjort op i går, var der penge nok til, at 3835 af de godkendte familier kan få et tilskud til julen i form af gavekort for 1500 kroner til Netto, BR og Sportsmaster eller en julekurv med julemad og de to sidstnævnte gavekort.

Det er en ny rekord for indsamlingen, hvor det sidste år ’kun’ lykkedes at hjælpe knap 2500 familier ud af de 4500, der var godkendt til julehjælp. Dengang blev det samlede resultat 3,3 millioner.

I weekenden rundede vi fem millioner, og hvis det også lykkes at få de sidste beløb med, vil vi blive i stand til at give julehjælp til alle.

Deltag i debatten om fattigdom i Danmark. Skriv et læserbrev.

Men der mangler altså lige 151.000 kr. til de sidste 112 godkendte familier. Kommer der flere penge ind de sidste to dage, bliver de reserveret til næste års julehjælp. Ikke en eneste krone går til administration eller andre udgifter i forbindelse med indsamlingen.

Familierne, der kan få julehjælp af Dansk Folkehjælp, lever alle på overførselsindkomst uden andre lønindtægter.

Der er børn i familien, de fleste er eneforsørgere med rådighedsbeløb på typisk mellem 2500 og 3000 kr. om måneden. Landets kommuner har alle bekræftet deres økonomiske situation med underskrift og stempel på ansøgningsskemaet.

Læs artiklerne i links-boksen til højre og se hvordan deres daglige vilkår er.

Støt Julehjælp 2010 således:

SMS: julegave til 1999 og støt med 150 kroner. Beløbet + alm. sms-takst trækkes automatisk på næste mobilregning

Ring 90 565 444 og støt med 100 kroner pr. opkald. Beløbet trækkes automatisk på næste telefonregning

Indsæt dit bidrag på konto i Arbejdernes Landsbank reg. nr. 5301 konto nr. 0 333 666, mærk dit bidrag julehjælp