6000 beder om julehjælp

Julehjælp til 3852 personer kræver, at der bliver samlet 5,2 millioner ind. I går nåede vi helt nøjagtigt 1.042.816 kr. Det beløb dækker kun julehjælp til 763 familier

Den første million blev rundet i går i Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælps juleindsamling. Samtidig udløb ansøgningsfristen for at komme i betragtning til julehjælp, og det ser ud til, at antallet bliver lavere end i fjor.

– Hvis vi får færre godkendte ansøgninger i år, og de andre organisationers er stigende, er det bestemt ikke udtryk for, at fattigdommen er faldende. For det er den ikke.

Sådan kommenterer generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, den midlertidige opgørelse over ansøgere. Midlertidig fordi personalet hos Dansk Folkehjælp ikke nåede at komme igennem alle ansøgningerne i går.

3852 godkendt
Men blandt de 6000 henvendelser om julehjælp, som Dansk Folkehjælp har modtaget, var der i går godkendt 3852, et tal der ventes at stige, når alle ansøgninger er gennemgået i dag.

Det er enten knap så mange eller på niveau med sidste år, hvor der var 4500 godkendte ansøgninger, hvoraf det kun lykkedes at samle julehjælp ind til de 2500.

– Så hvis vi skal nå alle omkring 4000 i år, skal der yderligere gang i indsamlingen, siger Klaus Nørlem.

Mangler fire mio.
Han kan se tre begrundelser for, at antallet af godkendte ansøgninger ikke er steget som forventet:

– Vi er den eneste organisation, hvor man skal forbi kommunen for at blive godkendt. Det kan føles omstændeligt, og endelig må man forvente, at de, der de seneste tre år har fået et afslag, har følt det formålsløst at søge igen i år, siger han.

Støt Julehjælp 2010 således:

SMS: julegave til 1999 og støt med 150 kroner. Beløbet + alm. sms-takst trækkes automatisk på næste mobilregning

Ring 90 565 444 og støt med 100 kroner pr. opkald. Beløbet trækkes automatisk på næste telefonregning

Indsæt dit bidrag på konto i Arbejdernes Landsbank reg. nr. 5301 konto nr. 0 333 666, mærk dit bidrag julehjælp