Annonce:
Annonce:

Fobier: Pas på de ekstremt farlige...løg?

I hvert fald hvis du lider af fobien Alliumfobi. Hvad er du bange for?

Løg kan være nogle farlige sataner, hvis du lider af Alliumfobi. (Foto: Colourbox)
Løg kan være nogle farlige sataner, hvis du lider af Alliumfobi. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg nationen!

Er du en af dem, der vågner om natten og er overbevist om, at der kravler en lille, lodden fætter på dit ben - en edderkop som i dit univers er verdens farligste dyr? Er du en kvinde, hvis hjerte hamrer ekstra hårdt, når folk af det modsatte køn, altså de frygtindgydende mænd, går forbi? Eller kræver det dig to timers mental forberedelse at træde ind i en elevator? Alle går vi vel rundt med en fobi eller to - nogen er bare mere vanvittige end andre. Her kommer et par bud på de meget sjældne af slagsen.

Farlige fisk
Flere fobier involverer dyr. Tag for eksempel Ailurofobi - angsten for katte. Eller en af de helt slemme: Alektorofobi - angsten for intet mindre end kyllinger. Heste kan også være en farlig ting, hvis man lider af Hippofobi, mens folk med Ichthyofobi er bange for fisk.

Annonce:

Er man en af de mennesker, der har udviklet Alliumfobi, er man angst for løg. Folk med Assymetrifobi er derimod bange for asymmetriske ting, mens folk med Cainotofobi er bange for nyheder. Folk med Ambulofobi har noget af et problem - de er nemlig bange for at gå.

Frygten for forstoppelse
Folk med Caligynefobi og Coprofobi har det svært cirka en gang om dagen. Første hold er nemlig bange for eskrementer, mens hold nummer to er bange for forstoppelse.

En gruppe af mennesker har også svært ved nogen af de gode ting her i livet. Tag eksempelvis folk med Caligynefobi - de er angst for smukke kvinder. Og dem med Geliofobi er bange for latter. Lider man af Medorthofobi, er man angst for et erigeret lem.

Folk der lider af Hippopotomonstrosesquippedaliofobi er ironisk nok bange for lange ord. Og folk med Japanofobi er bange for japanere. Angsten for grøntsager går under navnet Lachanofobi og Leukofobi er angsten for farven hvid.

Listen over fobier fortsætter i det uendelige. Men lad nu den ligge og lad os i stedet fokusere på, hvad nationen! er bange for. Har du en særlig fobi?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: