Annonce:
Annonce:

DAB-Radio: Det bruger vi ikke her!

'Mission fuldført', siger DRs mediedirektør, der mener danskerne har taget DAB radioen til sig og derfor lukker ti kanaler. Men lyttertallene på DAB er stadig under 10 procent

Lyttertal på DAB fra radionyt.com
Lyttertal på DAB fra radionyt.com
Annonce:
Følg nationen!

Fremtidens radio, der skal afløse FM og give bedre lytteoplevelser, digital merværdi og meget andet. Sådan lød det optimistisk da Danmarks Radio i 2002 begyndte at sende 'digital radio'. Men trods massiv markedsføring og masser af kanaler er DAB aldrig nået over 10 procent af den samlede radiolytning.
Resten, 90 procent, foregår på det gode gamle FM bånd.

Annonce:

FM ikke lukket ned
Ser man mere optimistisk på tallene og ser på medieforbrug via andre medier går det lidt bedre: Den kombinerede digitale ugentlige dækning - DAB og web - er nu oppe på 31,7 procent. Udfasningen af FM-båndet er noget der bliver nævnt fra tid til anden, men lukningen er indtil videre udskudt på ubestemt tid. Sidst det blev nævnt var sidste år, hvor daværende direktør i DR, Lars Grarup, ønskede en nedlukning af FM senest i 2015.
Det skete i forbindelse med nedlukningen af det analoge TV-signal i november sidste år.

Få lyttere: Stor succes
Det kunne virke som en logisk konsekvens af tallene, at Danmarks Radio nu vælger at reducere de 23 kanaler de har med 10. Men nej. Sådan er det ikke ment. Set fra DR er det en stor succes:
- Det var en rigtig god idé, da vi introducerede de mange DAB-stationer i sin tid. Den gang var det en public servicekanals opgave. DR var med til at sætte gang i den digitale lytning. Men jeg vil sige, at i dag kan vi sige: Mission completed, forklarer mediedirektør Michael Kamber ifølge Journalisten.dk.

Fald i England
I England er DAB-radioforbruget faktisk faldet på det sidste. Fra 15,8 procent til 15,3 i her i sidste kvartal af 2010. Tilgengæld er FM og AM-forbruget stigende.

Danmark har haft DAB siden 2002. Har du en DAB radio? Skal du have en? Hvad synes du om dem? Og tror du DAB er kommet for at blive?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: