Skærpet krig mod ghetto-gangstere

S og SF i dramatisk udspil mod uroen i ghetto-områder: vil indsætte 200 særlige ghetto-betjente og indføre udgangsforbud for børn i belastede boligområder

Et særligt ghetto-korps på 200 politifolk skal rydde op i landets ghettoer, og så skal der indføres udgangsforbud for de purunge ballademagere. Billedet her er fra Vollsmose. Foto: Thomas Willmann
Et særligt ghetto-korps på 200 politifolk skal rydde op i landets ghettoer, og så skal der indføres udgangsforbud for de purunge ballademagere. Billedet her er fra Vollsmose. Foto: Thomas Willmann

Situationen i flere særligt udsatte ghetto-områder er nu så alvorlig, at den kræver en øjeblikkelig indgriben.
Ikke mere snak, men handling. S og SF er godt trætte af, at en lille minoritet uhindret får lov til at forpeste livet for det store flertal, og de to partier mener derfor det er nødvendigt at indsætte 200 særlige ghetto-betjente, der skal få styr på de til tider meget dramatiske forhold.

Nu må det stoppe
S og mener helt konkret, at der skal øremærkes et ekstra antal betjente til en særlig indsats i ghetto-områderne. Det er helt på plads med både mere politi og udgangsforbud efter kl. 22 til børn, som er ballademagere.
SFs integrationsordfører Astrid Krag glæder sig over, at der er stor opbakning til forslaget. Hun siger i dag til Berlingske Tidende, at de fleste danskere er enige i, at vi ikke kan blive ved med at lade stå til i forhold til de mest belastede boligområder.

12-årige bandevagter
Det er jo med jævne mellemrum, at man kan læse i aviserne , at daginstitutioner bliver brændt ned, og at 12-årige er vagt for hashbander, siger hun.
Ghettoudspillet er specielt rettet mod områder som Gellerup, Vollsmose, Mjølnerparken og Tingbjerg.
Socialdemokraternes integrationsordfører Henrik Damm Kristensen er ikke i tvivl om, at der er brug for en ekstra indsats i ghetto-områderne.
Vi har bl.a. hørt, siger han, at man nogle steder ikke kan udføre almindeligt politiarbejde. Vi har sagt 150-200 betjente, og det tror jeg er et rigtigt godt bud.
Landets politidirektører er derimod ikke særligt begejstrede for det politiske udspil om en specialkorps af særlige ghetto-betjente.

Stærkt og synligt
Politidirektør i København Johan Reimann, mener ikke, at hovedproblemet i de belastede byområder er kriminaliteten, men de forhold, der fremkalder kriminaliteten.
-Vi skal selvfølgeligt være stærkt og synligt til stede i ghetto-områderne, som jeg ikke bryder mig om at kalde dem, men vi skal tænke grundigt over, hvordan vi tilrettelægger indsatsen, siger han til Berlingske.
Det kan være alt lige fra en fodpatrulje fra lokalpolitiet til en fuld indsats med gruppevogne og blå blink på taget.

Stop fødekæden
Politidirektør Jørgen Illum, ansvarlig for Gellerup-området, siger:
-Når man bruger vendinger som ghettoer, lovløse tilstande og udtaler, at politiet skal erobre områder, så giver det en opfattelse, der ikke svarer til virkeligheden...Den største udfordring er at stoppe fødekæden, så vi får de små brødre til at vende blikket fra de store brødre, der render rundt og laver ulykker.

For meget statsus
Politidirektør på Fyn Poul Løhde er enig:
- At bruge ordet ghetto er at give ballademagerne for meget status. Vi skal ikke udnævne dem til ejerne af en ghetto, for så kan de tænke, at nu har de vundet et område, og det er der de bestemmer.

Et særligt ghetto-korps på 200 politifolk skal rydde op i landets ghettoer, og så skal der indføres udgangsforbud for de purunge ballademagere, der ikke skal have lov til at gå ude efter kl. 22.

Sådan lyder det dramatiske udspil fra S og SF

Hvad mener du der skal til for at stoppe kriminaliteten i ghettoområderne?

Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen