Hun er 'baglækker', nej 'forklam'

Det er væltet ind med bud på en dansk oversættelse af 'bakku-shan' - det japanske ord for en der ser godt ud langt fra, men langt fra godt ud

Er der tale om en vandrebibel? (Foto: Colourbox)
Er der tale om en vandrebibel? (Foto: Colourbox)

103 kommentarer har artiklen om ordet, der mangler i det danske sprog, kastet af sig. Og rigtig mange kommer med gode, mindre gode og enkelte direkte dårlige bud på en oversættelse af det japanske ord 'bakku-shan', der er pivfræk bagfra og tudegrim forfra.

Den velkendte
Jeppe H. mener kort og godt at sådan en hedder:
- En distancesnyder eller en distanceblænder. Det betegner en pige/kvinde, som ser godt ud fra en længere afstand, hvor detaljerne i ansigtet er uskarpe - men som er grim tættere på.

Den internationale
- Bagblænder skal være mit beskedne bud, lyder det fra Carsten H., mens Mr. R. nævner, at 'der findes et fedt udtryk på engelsk for en pige med en flot krop og grimt ansigt':
- Bobfoc. Body of baywatch, face of crimewatch.

Den kunstneriske
Malik M. kender en del der bruger ordet 'Monet', da hans malerier er ret smukke på afstand, men når man ser dem på nært hold er de grimme og giver ikke mening, og Kenneth H. kan huske i tidligere tider, så kaldte vi dem med en flot bagende og et ansigt som en hest for 'Røvflotte'. :-)

Jeppe S. introduceret det mundrette 'Baglækker', og Brian K. svarer igen med et 'Forklam'.

Den belæste
Michael C. er dybsindig og taler for, at den slags piger skal kaldes 'En vandrebibel'. Bagfra tænker man 'Led os ikke i fristelse', men forfra: Fri os fra det onde!.

Den politiske
Flere nævner at en direkte oversættelse af 'bakku-shan' uvægerligt ender med 'Pia Kjærsgaard':
- Det er da lidt det samme. Partiprogrammet sælger sig på populær politik omkring ældre og unge og når det så gælder giver de køb på begge ting for at stramme op på udlændingeloven, hvor længe skal min gamle mormor på 93 sulte fordi hjemmehjælpen ikke har tid til at sørge for hendebare fordi DF vil stramme udlændingeloven.....ud med DF, skriver Kathe P.

0 kommentarer
Vis kommentarer