Danskere er uvidende ignoranter

Kære politikere, lav nu den regel, der automatisk gør danskerne til organdonorer

Anne-Grethe Bjarup Riis. (Foto: Thomas Willmann)
Anne-Grethe Bjarup Riis. (Foto: Thomas Willmann)
Følg nationen!
VI DANSKERE er et bundt egoistiske, uvidende ignoranter. Vi er ikke voksne nok til at tage det ansvar, den enkelte rent faktiskA har. Det frie valg er i højsædet og retten til at bestemme selv giver os en følelse af frihed, men vi kan bare ikke styre det!

Vi er ikke altid kompetente nok til at træffe ordentlige og fornuftige beslutninger. Vi er en nation, der snyder, hytter vores eget skind, kravler over, hvor gærdet er lavest, og vores dovne motto er: Går den, så går den!

VI BLIVER nødt til at erkende, at vi behøver hjælp. Vi har brug for et politikerkorps, der kan tage de store etiske, sundmæssige, miljømæssige og andre nødvendige beslutninger for os. Forleden sad jeg til et møde i Nyreforeningen.

De spurgte, om jeg ville være ambassadør. Det ville jeg gerne, for danskerne har stadigvæk ikke nosset sig sammen til at gå ind på nettet og tilmelde sig og blive organdonorer. Og en af mine opgaver er så at få folk til at melde sig på www.blivdonor.dk.

DET SØDE menneske fra Nyreforeningen fortæller mig, at formanden for foreningen har fået amputeret sit ben og næstformanden gud hjælpe mig dem begge to. WHAT? Men sådan er det jo, når man venter på en nyre! Så skal blodet renses tre gange om ugen, og det forkalker dine blodårer, så du støt og roligt ødelægger dine lemmer.

Kære politikere, lav nu den regel, der automatisk gør danskerne til organdonorer. Hvis man ikke vil være organdonor, kan man melde sig fra. Det er såre enkelt. Men uha, næ, nej! Man kan da ikke pådutte os noget! Vi skal da have lov til at bestemme selv! Træffe de valg, vi personligt synes, er de rigtige. Bla bla bla … der sker ikke en skid. Nyrepatienterne venter stadigvæk i årevis på en ny nyre og kun, fordi vi danskere ikke kan administrere vores frie valg!

VI SKAL også have lov til selv at bestemme, om vi vil have økologiske produkter eller ej. Man kan lige høre en dansk forbruger ved køledisken: – Jeg vil ha’ lov at undgå økologi, jeg synes det er rart at være med til at forurene grundvandet? Og en dansk kunde i Matas: – Jeg er glad for, at jeg kan få lov til at give mine børn parfumeallergi?

Vi kan jo ikke styre det! Folk kaster lorteprodukter ned i kurven konstant. Jeg fatter ikke, hvorfor det stadigvæk er tilladt at have sundhedsskadelige varer på hylderne! Nåh jo, det er jo, fordi kunderne skal have mulighed for at vælge selv?

Vindmøller? Nej, dem vil vi ikke have! De er så grimme og de larmer. Nej, vi vil have lov til at svine med kul og anden ikke-grøn energi? Det er sådan en rar følelse!

DANMARK ER i en etisk deroute. Det nytter ikke noget at lade befolkningen ligge og rode med så vigtige beslutninger selv, det er en misforstået hensyntagen til det frie valg. Men reklamerne! Dem får vi, på mærkelig vis, ikke lov at styre selv!

Alle bliver påduttet det himmelråbende, vanvittige papirsvineri … jamen, de samlede værker fra Ilva og hele bøger om Føtex, skal pinedød proppes ind i postkassen hos samtlige danskere.

Vi kan sige fra, men det får vi jo heller ikke gjort! HJÆLP, OPRÅB, SOS! Vi danskere kan ikke styre vores frie valg, hverken når det gælder os selv, vores børn eller vores fælles fremtid.Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?