Målingen svenske politikere ikke vil se

Der er langt mellem sprækkerne i den mur af politisk korrekthed, den svenske presse har bygget. Men i dag fik vælgerne lov til at vælge

- Hvilket spørgsmål, vil du gerne have at politikerne skal tale om?

Så uskyldigt spørger Aftonbladet.se på deres hjemmeside i et oplæg til en livedebat med en af de etablerede politikere, og for en mellemfrekvent nationen!-bruger, er der umiddelbart ikke noget mystisk i de 10 valgmuligheder, læserne får at vælge mellem; Arbejdspladser, sundhed, miljø, skole, økonomi, skatter. ældre, kriminalitet, sociale spørgsmål og indvandring.

Afstemning: nu med indvandring
Men for svenskere er listen afgørende anderledes end de lister og afstemninger, de plejer at se, for muligheden for at kunne vise, at man gerne vil have politikerne til at tale om indvandring, er sjælden set på de svenske hjemmesider.

Muligvis er det derfor, at beskeden til politikerne er så klar, som den er er.

Indtil nu har indvandringsspørgsmålet ikke fået meget opmærksomhed fra de syv partier, der allerede sidder i Riksdagen, undtagen når de har tordnet mod Danmark og advaret vælgerne mod at stemme på det fremstormende Sverigedemokraterna, der mener, at Sverige skal tage imod færre indvandrere.

Hvad mener du Aftonbladets afstemning siger om de svenske vælgere og de svenske politikere?

I en afstemning her på siden - hvor mere end 6000 hat stemt - svarer 84 procent af dem, der angiver sig selv som boende i Sverige, at de gerne så at Sverige fik en udlændingelovgivning som den danske.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer