Annonce:
Annonce:

Løkke: Vi har måske skabt et monster

Statsministeren i et sensationelt udfald mod de uhyggeligt mange spindoktorer

Statsminister Lars Løkke Rasmussen: -Måske er det et monster vi selv har skabt. Polfoto.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen: -Måske er det et monster vi selv har skabt. Polfoto.
Annonce:
Følg nationen!

- Vi har måske skabt et monster. Citat: Statsminister Lars Løkke Rasmussen.

For første gang erkender den borgerlige regering nu, at den selv bærer en del af skylden for, at den politiske debat i Danmark ikke er god nok. Og helt sensationelt peger statsministeren for første gang på, at de mange spindoktorer i politik udgør en del af problemet.

Annonce:

I Danmark bor der ikke flere mennesker end i Hamburg. Men alligevel har den politiske elite på Christiansborg med regeringen i spidsen, hele oppositionen med Helle Thorning og Villy Søvndal, plus den kommunale sektor og landets regioner, ansat flere hundrede spindoktorer.

45 spindoktorer i Københavnn
Ministerkontorerne og parti-sekretariaterne bugner af spindoktorer, og kommunikationsrådgivere, der har bredt sig som en epidemi blandt magthaverne. Det værste eksempel er Københavns Kommune, der med kun 500.00 indbyggere har ansat 45 spindoktorer til at fungere som filter mellem politikerne og offentligheden.

Prestige gadget
En spindoktor er ligesom blevet en parameter for politikerens betydning, en slags trofæ som en svinedyr ministerbil med chauffør, der er til rådighed døgnet rundt.

Annonce:

Statsminister Løkkes meget kontante og modige selverkendelse af problemets omfang sker i dag i Berlingske Tidende, kun få måneder efter at statsministeren selv og partiets Venstre har haft store problemer med sine spindoktorer og pressemedarbejdere, der på uheldigvis har bragt sig selv i rampelyset, ligesom det nu allerede er sket med den nye konservative britiske premierministers spindoktor.

Vi har skabt en hel ny branche
Lars Løkke siger: - Der har været en tendens til, at den måde politik blev dækket på, og den måde politik blev italesat på, har handlet om personer og processer.
- Måske er det et monster, vi selv har skabt. Når man tænker på, hvad der er ansat af medierådgivere og spindoktorer, ikke bare i regeringen, men også i oppositionen og på kommunekontorerne, så har vi selv opfostret en helt ny branche, siger Lars Løkke Rasmussen

Den opsigtsvækkende erkendelse fra statsministeren kom i går, da han besøgte Copenhagen Business School på sin ’Nye tider turne’, hvor han besøger en række uddannelsesinstitutioner for at diskutere politik med de unge.

Måske er det et monster, vi selv har skabt. Når man tænker på, hvad der er ansat af medierådgivere og spindoktorer, ikke bare i regeringen, men også i oppositionen og på kommunekontorerne, så har vi selv opfostret en helt ny branche, siger Lars Løkke Rasmussen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: