Annonce:
Annonce:

TvangID, KlamID, GlemID

Opfindsomheden er stor, når det kommer til at give NemID øgenavne. Mange medlemmer af nationen! mener, at NemID er SværID

Langt fra alle jubler over NemID. (Foto: Colourbox)
Langt fra alle jubler over NemID. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg nationen!

Det såkaldte NemID er ikke så let at finde ud af, selvom navnet påstår det. De fleste af os skal have det, men de færreste forstår NemID.

Alt for kompliceret
John J. fra nationen! synes, at NemID er besværligt:
- Før skulle jeg blot taste mit kodeord, da mit bruger-id automatisk var valgt. Nu skal jeg taste mit brugernavn, kodeord og et skide nøgletal på et middelalderkort hver eneste gang, jeg vil logge ind. Det er dybt godnat! Få det lort afskaffet og lad os se en løsning, der følger med vores tidsalder. GlemID, skriver John J.
Johnny E. er fra en ældre generation, der også har problemer med den nye id-løsning:
- Er det nemt? For os ældre, som ikke ser så godt mere, er NemID en stor forringelse. Jeg må faktisk bruge forstørrelsesglas for at kunne bruge det. Ville det have generet nogen, hvis tegnene havde været fem millimeter større?

Annonce:

45 støtter indtil videre Jan Ditlev Sørensens sag mod NemID.

Usikkert system
Et medlem af nationen! frygter også, at NemID forringer sikkerheden på internettet:
- NemID er totalt USIKKERT! Vi har testet det i vores IT-afdeling i dag. Skræmmende. Personen med NemID sidder på sin netbank. Hans kodeord sendes usikret via hans trådløse net og kunne læses af alle små programmer, som vi gratis downloadede på nettet. Det læser nettraffik fra laptop eller mobiltelefon. Derefter gik han på wc, og vi tog en kopi af NemID-kortet med mobiltelefonen. WUPTI! Vi kunne bestille nyt kørekort, tømme hans konto, opsige efterløn, faktiskt kunne vi, hvis vi ville, ruinere manden for resten af hans liv på under tre minutter med NemID. Jeg skal ikke have det lort, skriver Michael H.

Annonce:

Glemmer sikkert nøglekortet
Thomas P. mener, at NemID er et skridt i den forkerte retning.
- NemID SUCKS! Jeg når jo alligevel at smide det lortekort væk, inden jeg skal bruge det? Det er sgu da lettere nu, hvor jeg skal huske én kode, som jeg selv har lavet? Nogen der ved, om man er tvunget til at bruge det på sin netbank? Min udbyder skriver hele tiden (når jeg logger på), om jeg har modtaget mit lortekort, og om jeg vil bruge det. Jeg skal hver gang bruge tid på at skrive NEJ, NEJ, NEJ! Så fat det dog.

Hvad mener du? Stinker NemID, eller er det faktisk en god og sikker id-løsning?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: