Chokmåling: Sverigedemokraterna tredjestørst

Det omdiskuterede parti Sverigedemokraterna ligger til ca. 5 procent af stemmer i de officielle målinger. Men på Facebook er de jättestore

Screendump fra Facebook.
Screendump fra Facebook.

Deres valgvideo var for skrap til TV4 og radiostationerne SBS Radio, Mix Megapol og Rockklassiker vil ikke sende deres radioreklame.

Det lille svenske parti Sverigedemokraterna bliver heller ikke inviteret til de afsluttende partilederdebatter i TV og i det hele taget virker det som, at den etablerede del af Sverige forsøger at lægge låg på partiet, der kalder sig selv indvandrerkritisk.

Læs: Flovt at stemme Sverigedemokraterna

Men på Facebook er der ingen politisk korrekthed, og i en afstemning som mere end 130.000 mennesker har deltaget i viser at Sverigedemokaterna står til at få lige over 17 procent af stemmer. Lidt mindre en Socialdemokraterne, der ligger på i underkanten af 19 procent.Du kan se hele afstemningen her, og nationen!-medlem Jonas B. mener, at den viser, at Sverige HAR fået øjnene op for indvandrerdebatten.

- Jeg blev MEGET overrasket over at se at Sverigedemokraterne ifølge afstemningen, har hele 17,8 procent og derved er det 3. største parti i sverige, kun 1,1% efter Socialdemoikraterna, skriver Jonas der også undrer sig over, at Sverigedemokraterne er det klart største parti blandt de 18-25årige. Ca. 10% større end moderaterne.