Flovt at stemme Sverigedemokraterna

Der er valg i Sverige d. 19. september og meningsmålingerne viser dødt løb mellem blokkene. Sverigedemokraterna(SD) ligger i midten med 6 procent

Lederen af Sverigedemokraterne, Jimmie Åkesson. (Foto fra Jimmie Åkesson.se)
Lederen af Sverigedemokraterne, Jimmie Åkesson. (Foto fra Jimmie Åkesson.se)
Følg nationen!

To dugfriske meningsmålinger viser stort set dødt løb mellem den borgerlige alliance og den rød/grønne opposition før valget i Sverige d. 19. september.

I undersøgelsen fra United Minds, der bringes i dagens udgave af Aftonbladet, har de rødgrønne skaffet sig et lille forspring med 45,4 af stemmerne - mod alliancens 44,7 procent. Og ligesom i seneste måling fra Skop, har ingen af blokkene selvstændigt flertal. Alliancen får 48,7 procent i Skops undersøgelse, der giver de rødgrønne 45,3 procent.

Kongemagere
Det placerer Sverigedemokraterna i rollen som kongemager, og det lille indvandringskritiske parti lander på 6,5 procent i United Minds-undersøgelsen. Det er noget mere end tidligere undersøgelser fra andre meningsmålingsinstitutter har vist, og United Minds forklarer deres resultat med at folk svarer på nettet.

Flovt at stemme på SD
- Der findes stadigvæk vælgere, som ikke åbent tør sige, at de vil stemme på Sverigedemokraterne, siger Carl Melin, opinionschef hos United Minds til Aftonbladet.se.

Aftonbladet har ringet rundt til de øvrige partier og stillet dem forskellige spørgsmål om samarbejdet med Sverigedemokraterne. Alle partier afviser at samarbejde.

Men hvad tror du? Kommer Sverigedemokraterne i riksdagen, og tror du, at de andre partier står fast på deres uforsonlige indstilling?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?