Annonce:
Annonce:

Højrefløjen haler ind på Thorning og co.

Ny meningsmåling fra Gallup viser, at den røde bloks forspring skrumper i sommervarmen. Både Venstre og Konservative går frem

Lars Løkke Rasmussen og resten af blå blok vinder frem i meningmålingerne. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke Rasmussen og resten af blå blok vinder frem i meningmålingerne. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg nationen!

Når Lars Løkke senest til næste år skal udskrive valg, bliver der i følge ny meningsmåling fra Gallup tæt løb. For efter flere måneder med solidt forspring til Thorning og Villy, er hullet mellem rød og blå blok blevet mindre.

Meningsmålingen viser, at regeringspartiet Venstre går tre procentpoint frem siden Gallups sidste meningmåling fra d. 26-06-2010.

Også De Konservative har vind i sejlene efter en turbulent tid i den politiske hav. De går 0.9 pct. frem og vil nu få 8,2 pct. af de danske stemmer.

Snævert forspring
Hvis der var valg nu, ville 25,3 pct. af landets befolkning stemme på Lars Løkkes parti, mens Socialdemokraterne går tilbage fra 29.9 pct. til 29.0 pct., skriver Berlingske Tidende.

Se hele meningsmålingen her: Berlingske.dk - Meningsmåling

Annonce:

Samlet set se oppositionen dog stadig ud til at løbe med flertallet. Hvis valget stod i dag, ville de få 50, 4 pct af stemmerne, mens Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance ville få 48,8 pct.

Skyldtes genopretningspakken
Venstres politiske ordfører Peter Christensen er glad for, at Venstre går frem i meningsmålingerne efter en tilbagegang, som han mener skyldtes den omstridte økonomiske genopretningsplan.

- Vi bliver belønnet for at føre en ansvarlig økonomisk politik, og danskerne har jo kunnet se, at man også laver genopretningspakker i resten af Europa, siger han til Berlingske Tidende.

Skattesagen svækker tilliden
I samme avis erkender Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen, at Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag kan have noget at gøre med faldet i meningsmålingerne:

- Man kan ikke afvise, at enkeltsager kan have betydning for meningmålinger. Det så vi med Lene Espersens ferietur, og der er da ingen tvivl om, at Helles skattesag har optaget folk, siger han.

Han er dog glad for, at Socialdemokraterne stadig ligger over valgresultatet fra 2007.

Annonce:

Har du mistet tillid til Socialdemokraterne efter Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag?

Droppede du din støtte til blå blok da de lavede genopretningsplanen, men er vendt tilbage?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: