'Dette er fremtidens fodbold'

nationenVM: Brasilien vandt overlegent med deres nye defensive spillestil - er det fremtidens fodbold? Deltag i debatten

- Træner Dunga har modtaget megen kritik for sin transformation af det brasilianske landshold. Han har dog - indtil videre - modbevist alle sine kritikere. Er det fremtidens fodbold? Foto: Matt Dunham / AP Photo
- Træner Dunga har modtaget megen kritik for sin transformation af det brasilianske landshold. Han har dog - indtil videre - modbevist alle sine kritikere. Er det fremtidens fodbold? Foto: Matt Dunham / AP Photo

Brasilien

90 millioner brasilianere er efterhånden ved at overgive sig. Træner Dungas defensive og kedelige transformation fungerede fantastisk og knækkede de dribleglade chilenere, der blev kogt til chili con carne.

Hvis den defensive, organiserede bold er fremtidens spillestil, så omgriber jeg den gerne i håbet om medaljer. Hvis det er moderne fodbold, må vi indstille os på det.

Alligevel viste kampen mod Chile, at brasilianerne har ’jogo bonito’ i blodet. I glimt så vi det sprudlende sambabold, som selv ikke en defensiv legende som Dunga kan mandsopdække i graven.

Nu møder vi farlige Holland og deres to mega-mega stjerner Sneijder og Robben. De er uhyre farlige, så jeg har naturligvis intet andet end respekt for dem, selv om vi i både 1994 og 1998 slog dem ud.

Holland har i øvrigt undergået samme forvandling i denne slutrunde. ’Oranje’ har vel altid været Europas bedste svar på brasiliansk fodbold, men også de er blevet mere defensive og organiserede. Men modsat de skeptiske brasilianere, har hollænderne allerede overgivet sig til den nye spillestil.

Vi går derfor en kamp i møde mod to hold, der prøver at omfavne fremtidens fodboldspil. Det bliver defensivt, målfattigt og uhyre tæt.

Kassem Kanaan

Er Brasiliens og Hollands udvikling er et tegn på, at fremtidens fodbold fokuserer på en mere defensiv og organiseret spillestil? Hvad synes du om det? Deltag i debatten og Følg vores VM-eksperter her.Chile

Jeg er skuffet over den chilenske spil, men vi mødte storfavoritterne til at vinde dette VM.

De nykedelige brasilianere knækkede det chilenske sambaspil, selv om træner Bielsa fremtvang angreb på angreb.

Alle chilenere er dog stolte af resultaterne i denne slutrunde. Marcelo Bielsa har løftet Chile op på et højere niveau.

Vi håber derfor alle på, at han forlænger sin kontrakt og fortsat udvikler det enorme potentiale, han har fundet frem i Red-Hot Chile.

Pablo Marino

Brasilien

Kassem Kanaan

Alder: 30 år

Account Manager

Favoritspiller: Kaká

Sambalandets drenge er tilbage og klar til at vinde VM igen. Vi har spillerne, vi har evnen og ikke mindst erfaringen med at vinde slutrunder.

’A Seleção’ er underholdende angrebsfodbold, når det er bedst. Intet hold har samme sublime teknik, intet andet hold har så gode spillere, at de kan se bort fra Ronaldinho i en slutrunde.

Superstjernen Kaká er under træner Carlos Cunga blomstret, efter en jævn sæson i Real Madrid. Modsat Lionel Messi, der kun folder sig ud på klubplan, leverer Kaká altid et tårnhøjt niveau, når han spiller for sit land.

Chile

Pablo Marino

41 år

Ergoterapeut

Favoritspiller: Jorge Valdivia

Jeg er chilener men har boet i Danmark siden 1983. Da Chile spillede mod Danmark sidste år, var jeg med som hjælper og translatør for spillerne og træner Bielsa.

Efter årtier med politiske uenigheder er landsholdet et samlingspunkt for folket i Chile. Selv til kvalifikationen for fire år siden, da vi blev sidst i gruppen, var der fulde huse hver gang landsholdet spillede.

Hjernen på holdet er Jorge Valdivia, men i skyggen lurer Carlos Carmona fra Reggina i Serie B - han er et våben, ingen regner med.

Jeg bliver skuffet, hvis vi ikke går videre fra gruppen. Med vores hold, satser jeg på en kvartfinaleplads.

0 kommentarer
Vis kommentarer