Infight: 'Fortjente Schweiz sejren?'

nationenVM: Var det tyveri, da Schweiz vandt 1-0 over Spanien? Deltag i debatten her

- Spanske fans fulgte chokerede med, da Schweiz besejrede Spanien 1-0. Her ses en flok utilfredse madrilenere, der følger med på en storskærm foran Santiago Bernabeu stadion i Madrid. Foto: AP Photo/Arturo Rodriguez
- Spanske fans fulgte chokerede med, da Schweiz besejrede Spanien 1-0. Her ses en flok utilfredse madrilenere, der følger med på en storskærm foran Santiago Bernabeu stadion i Madrid. Foto: AP Photo/Arturo Rodriguez

Schweiz

- Det største tyveri i VM-historien, sagde fiasko-træneren fra AGF, Erik Rasmussen om Alpedrengenes heroiske sejr over de spanske VM-favoritter. Glem det, Tryllerik!

Spanierne spillede det bedste bold – det gør de altid – men den spanske VM-tragedie er evig, ligesom schweizisk kløgt og fight er et varemærke!

Vi manglede vores største profiler, men vi har et HOLD! Og måske en af turneringens bedste trænere. Dertil en uortodoks profil som Derdioyok, der trampede gennem Puyol & Co!

Den engelske dommer forsøgte at hjælpe Spanien alt hvad han kunne, men forgæves.

Jeg er ikke overrasket, vi gik ubesejret gennem puljen ved VM 2006 og nu har jeg svært ved at se, hvad der skal hindre videre avancement!

Thomas Klimek

Følg vores VM-eksperter her.Spanien

Som tyve i natten.

Allerede før kampen var Spanien i festhumør, da Andres Iniesta var meldt klar til kamp. Dermed var alt lagt op til en fiesta af smukke afleveringer og mål mod Schweiz.

Og efter en første halvleg med chancer i rigt mål og flot spil fra netop Iniesta, var jeg sådan set ikke bange for, at ’La Roja’ nok skulle få prikket hul på bylden.

Men så ud af INGENTING scorede Schweiz og pakkede sig helt ned defensivt.

Ord som mundlam, forvirrende og rasende er derfor nok de rigtige ord at bruge om mine følelser, det øjeblik kampen blev fløjtet af.

Jeg vil gerne være fornuftig og prøve at rose det schweiziske hold for en taktisk klog fodboldkamp – men jeg kan ikke. Jeg føler mig som en person, der lige er stået op om morgenen og har opdaget, at en bande tyve har tømt min lejlighed og efterladt mig med ingenting.

Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen har tidligere skrevet, at ’det meget vel kan være den bedste trup, der nogensinde har sat sine gyldne fødder i en VM-slutrunde’.

Det tror jeg stadig på. Derfor er det nu vigtigt, at alle spillere holder gejsten oppe og lukker ørerne, når den spanske presses sønderlemmende kritik tager til.

Nu skal vi vise, hvad ’La Furia Roja’ står for.

Ali Aminali

Følg vores VM-eksperter her.

Schweiz

Thomas Klimek

33 år

Lærer

Favoritspiller: Phillipe Senderos

Grüß Gott! Hverken spanske matadorer, chilenske chilier eller listige bananskud fra Honduras vil kunne ryste Alpe-drengene i Sydafrika! Vi er SÅ klar, osten er pakket, chokoladen spist og Papa Hitzfeld har recepten på bjergtagende spil, snedige tunneller og tekniske pas, der ikke levner den mindste tvivl om, at drengene fra Schwizz vil slå sig igennem til VM!

Med en skadet Fernando Torres er vi favoritter til at vinde puljen foran Spanien. En kvartfinale er dermed realistisk, men holder vi schweizerosten fri fra huller, kan vi gå hele vejen!

Hoop Schwizzzzzz!!

Spanien

Ali Aminali

28 år

Studerende

Favoritspiller: Carlos Puyol

I Spanien er fodbold ikke bare en sport. Det er en religion. Til daglig strides fans og spillere fra to af verdens største klubber år efter år om det spanske mesterskab. Men under VM står alle spaniere arm i arm og støtter sammen op om ’La Furia Roja’ - det røde raseri.

Ud af så mange superstjerner er min yndlings Carlos Puyol. Han er den fødte leder og giver sig altid til det yderste for sit landshold.

Spanien er mit andet hjem, og jeg hepper fanatisk med, når vi lever op til favoritværdigheden og løfter trofæet i Johannesburg 11. juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer