'Dommeren forærede Serbien sejren'

nationenVM: Var dommeren for hård, da han smed tyske Miroslav Klose ud mod Serbien?

- Klose RAUS! Dommer Alberto Undiano smed den tyske stjerne i tidligt bad. Dømte han for hårdt? Foto: Clive Mason/Getty Images
- Klose RAUS! Dommer Alberto Undiano smed den tyske stjerne i tidligt bad. Dømte han for hårdt? Foto: Clive Mason/Getty Images

Serbien

Inden opgøret mod Tyskland skrev de serbiske medier, at landsholdets indsats ville være et spejlbillede på den serbiske selvforståelse.

Det viste sig at være sandt!

Min familie og venner fra Serbien kunne fortælle om en fantastisk opbakning i landet. Alle støtter op om dette landshold – og det kan virkelig mærkes.

Og landsholdet leverede en omgang fodbold, der kun kan gøre alle serbere stolte. Vi spillede uden egoer, men med en nationalfølelse, der holdte holdet oppe og gav dem energien til at spille sejren hjem.

En sejr, der i den grad var velfortjent.

Nu er vejen åben – og det serbiske landshold når langt, med

den indstilling de lagde for dagen.

Denis Delic

Følg vores VM-eksperter her.Tyskland

Den tyske avis Bild havde allerede inden kampen skrevet om betydningen af dagens kamp mellem Tyskland og Serbien – både for tyskerne men ikke mindst for Serbien. To hold som inden opgøret var fuld af respekt overfor hinanden.

Den tyske landstræner stillede i samme opstilling som i 4-0 sejren over Australien, og selvom begge mandskaber efter min mening gjorde det godt, så står jeg lidt tilbage med en følelse af, at det i sidste ende var dommeren der afgjorde kampen. Han langede kort ud til højre og venstre, hvilket gik ud over Klose i første halvleg.

Med udvisningen begyndte to minutter i helvede, da Serbien kort efter scorede kampens eneste mål.

Den tyske avis Bild beskriver kampens udfald som værende et VM chok, og hæfter sig ved at Tyskland nu – på trods af den flyvende turneringsstart – igen må være nervøse for en plads i ottendedelsfinalerne.

Kampens helt store skuffelser var Klose, der med sine to dumme frispark gjorde, at vi spillede i undertal i størstedelen af kampen. Samtidig udviste Holger Badstuber sin svaghed på venstre back, da han først efter 62 minutter reelt formåede at tage bolden fra sin direkte modstander – uden at blive løbet over ende.

Sascha Rahn

Var dommerens linje for hård mod Tyskland? Giv din mening til kende og Følg vores VM-eksperter her.

Serbien

Denis Delic

Alder: 36 år

Netværkstekniker

Favoritspiller: Milan Jovanovic

Træner Radomir Antic har tidligere stået i spidsen for Barcelona og Real Madrid. Til VM leder han et serbisk hold, der aldrig før har været så velfunderet på alle poster. Serberne tror på landsholdet og som søn af serbiske indvandrere føler jeg den glødende energi, der har fyldt landet. Jeg er sikker på, at vi kan nå til semifinalen takket være kvaliteterne i Milan Jankovic, der er kendt som ’slangen’ på grund af sine hurtige bevægelser.

Beli Orlovi - De Hvide Ørne kan nå langt i år!

Tyskland

Sascha Rahn

Alder: 34 år

Driver et IT-firma

Favoritspiller: Mesut Özil

Tyskland rammer altid formen i større turneringer. Jeg tilbragte mine første 11 leveår i Tyskland, hvor spillere som Völler, Klinsmann og Riedle var mine idoler. Efter mange år i Danmark var jeg derfor også dybt splittet, da de to lande spillede om EM i finalen i 1992.

Tyskerne spiller under faste taktiske rammer, men inden for dem sprudler Mesut Özil med sin store alsidighed og tekniske kvaliteter. Den 21-årige midtbane kan slå igennem til dette VM og blive verdenskendt.

Med vores historik når vi som minimum kvartfinalerne. Derfra tror jeg alting kan ske.

0 kommentarer
Vis kommentarer