VM-debat: Hvorfor skuffer favoritterne?

nationenVM: De forsvarende verdensmestre skuffede mod New Zealand - et mønster er begyndt at forme sig

- Den forsvarende verdensmester, Fabio Cannavaro, forlader 1-1 kampen mod New Zealand. Stærkt utilfreds. Favoritterne har ikke haft meget at fejre ved dette VM. Foto: AP Photo/Michael Sohn
- Den forsvarende verdensmester, Fabio Cannavaro, forlader 1-1 kampen mod New Zealand. Stærkt utilfreds. Favoritterne har ikke haft meget at fejre ved dette VM. Foto: AP Photo/Michael Sohn

Et mønster er begyndt at forme sig ved dette VM. Stort set alle forhåndsfavoritter har skuffet enten resultat- eller spillemæssigt.

Bare tænk på Spanien, Frankrig, Brasilien eller England. Tyskland skuffede mod Serbien, mens Argentina og Holland på trods af sejre er langt fra at leve op til deres potentiale.

Efter kampen mod New Zealand kan Italien skrive sig på den lange liste. Men hvorfor skuffer favoritterne? Deltag i debatten og Følg vores VM-eksperter her.New Zealand

- I am speechless.

Kommentaren fra værten på New Zealands TV1 efter kampen var ikke til at tage fejl af.

1-1 er ubegribeligt, ufatteligt og uvirkeligt. Vi tog point mod de regerende verdensmestre!

Nok spillede vi hverken poleret, kreativt eller kønt, men koncentration, fighten og viljen var nok til at tæmme de ineffektive italienere. I slutminutterne havde vi endda chancen for at tage alle 3 point.

Kampen blev spillet kl. 02.00 lokal tid på New Zealand - og der er ikke nogen tvivl om, at vi alle nok lige skal knibe os selv i armen, når vi hører resultatet gentaget i nyhederne under morgenkaffen.

Dette resultat er uden sammenligning det største der er sket i newzealandsk fodboldhistorie og vil give genlyd og hele verden.

Winston Reid leverede endnu en pragtkamp og ligner en mand, der har fået sit internationale gennembrud.

Tillykke Winston og tillykke New Zealand – I har gjort hele landet pavestolte!

Brian KarlsonItalien

Hvor er den italienske kynisme? Magien og den tekniske overlegenhed? Kreativiteten?

Før i tiden kunne Baggio, Totti og Del Piero splitte ethvert forsvar fra hinanden. Nu har vi 11 middelmådige og fantasiløse spillere, der formår at brænde den ene store chance efter den anden.

Det er en pinlig dag for italiensk fodbold. Nu må den italienske tålmodighed være brugt op hjemme i støvlelandet!

Lippi kan ikke gøre meget andet end at håbe på en kampklar Pirlo til næste kamp mod Slovakiet, der skal vindes – og helst overlegent, med mange mål.

Italien mangler i den grad 10’eren, playmakeren eller ’il trequartista’, som det hedder på italiensk. Spilleren med ideerne, med overblikket – lige præcis den spiller, Italien ikke har med i år, takket være Lippi.

Christian Cremonesi

0 kommentarer
Vis kommentarer