VM's mindste nation imponerer fortsat

nationenVM: Men USA vandt et point mod England - og tabte to point mod Slovenien

- USA blev snydt for sejren, mener VM-eksperten. Men Ekstra Bladets læsere skal ikke snydes for noget - her ses tre amerikanske godter før kampen. Foto: Getty Images
- USA blev snydt for sejren, mener VM-eksperten. Men Ekstra Bladets læsere skal ikke snydes for noget - her ses tre amerikanske godter før kampen. Foto: Getty Images

Slovenien

Sacir Camo

Slovenien ligger i førerfeltet i gruppe C – ganske imponerende, når man tænker på, at holdet ingen store stjerner har.

Kampen var intens og spændende – helt modsat de to første opgør i gruppe C. Alligevel sidder jeg tilbage med følelsen af, at vi sagtens kunne have vundet mod USA.

Amerikanerne jagtede tydeligvis en sejr, men de var på en stor opgave mod det kompakte slovenske forsvar. Slovenien spillede meget defensivt, som også er vores stærkeste side – en god blanding af italiensk defensiv fodbold og bomstærk balkan-fysik.

Vi var meget boldsikre – langt mere end USA – og fik samtidig vist, at Slovenien er et hold, de store lande skal tage seriøst.

Sacir Camo

Følg vores VM-eksperter her.

USA

Det er sjovt, hvordan det kan føles som om, at USA vandt 1-1 mod England, for så at tabe 2-2 til Slovenien.

Hvor underdog-rollen var udtalt i kampen mod kolonimagten, så havde jeg en forhåbning om, at mit hold nu for alvor ville træde i karakter og påtage sig en spilstyrende og mere kontrollerende rolle - især i forhold til det offensive spil.

Og så sidder man her og er i den grad kommet ned på jorden igen. Især første halvleg var vel noget af det værste, holdet har præsteret. Følelsen af afmagt og desperation fra 2006 vendte tilbage.

Nu endte det uafgjort, 2-2 - men faktisk burde USA have vundet, hvis ikke kampens utroligt svage dommer da havde valgt at underkende Dempseys scoring kort før tid. Så havde det været den totale triumf og et flot comeback win - den slags kan amerikanerne godt li'.

Men dommeren stjal vores 'happy ending'.

Lars Brittain

Følg vores VM-eksperter her.

1 af 2 - Det var noget af en 'røvtur', da USA fik underkendt et mål kort før tid. Foto: AP
2 af 2 - USA blev snydt for sejren, mener VM-eksperten. Men Ekstra Bladets læsere skal ikke snydes for noget - her ses tre amerikanske godter før kampen. Foto: Getty Images
0 kommentarer
Vis kommentarer