Nordkorea: 'Kollektivets triumf'

nationenVM: 'De Bevingede Heste' kan være stolte af deres præstation mod Brasilien

Nordkorea

Kollektivets Triumf ... Sådan da!

Med undtagelse af de to mål, spillede Nordkorea i samtlige 90 minutter op mod et stjernespækket brasiliansk landshold.

Jo vist – vi lukkede to mål ind mod et hold, der var flere niveauer bedre end os. Og jo vist – nederlaget var forudset.

Men hold da kæft, hvor er jeg stolt over det gåpåmod og det sammenhold, som Nordkorea præsterede i dagens opgør.

I sidste ende gav det hårde arbejde pote for ’De Bevingede Heste’ , da Ji Yun-Nam scorede et brilliant mål, der for en stund ledte tankerne tilbage fra 1966.

Nu venter så Portugal, i en kamp, der uden tvivl kan ende med at ligne denne. Og hvis vi formår at levere samme kollektive indsats, så kan vi igen formå at gøre livet surt for forhåndsfavoritterne.

Daniel Niebuhr

Hvad tror du de nordkoreanske medier har skrevet om kampen? Skriv din egen propaganda-tekst i debatten og Følg vores VM-eksperter her.Brasilien

Hvis jeg havde telefonnumret på Ronaldo eller Adriano, havde jeg straks ringet og tigget om hjælp.

- For hvem ka’? Ikke Kaká!

Verdensstjernen er langt fra fordum storhed og ligner en mand, der har mistet meget af sit flair ved skiftet til Madrid.

Frem for alt ligner Kaká ikke en mand, der kan føre Brasilien til sit 6. VM.

Som mange brasilianere havde frygtet, var der ikke meget ’choko bonito’, eller ’det glade spil’, over den resultatorienterede træner Dungas landshold.

Rio fester i aften – men i morgen kommer kritikken. Det er simpelthen ikke godt nok at vinde så smalt over et totalt ukendt hold, som det nordkoreanske.

Brasilien forventer mere!

Kassem Kanaan

Ligner Brasilien et landshold, der kan vinde VM? Giv lyd og Følg vores VM-eksperter her.

Nordkorea

Daniel Niebuhr

17 år

Studerende (Oure Idrætsgymnasium)

Favoritspiller: Jong Tae-se

At Nordkorea deltager til VM symboliserer i mine øjne alt det, som fodbold grundlæggende står for. Uanset hvor kritiseret et land end måtte være, så er der alligevel plads til dem ved verdens største sportsbegivenhed.

Holdets stjerne er Jong Tae-se, der også kaldes "The Peoples Rooney". Senest scorede J-League stjernen to mål i testkampen mod Grækenland.

Selvom Nordkorea ser ud til at blive prügelknabe i dynamitpuljen, håber jeg på, at de kan gentage sensationen fra VM i 1966, hvor landet som det første asiatiske land nåede kvartfinalen efter en 1-0-sejr over Italien.

Brasilien

Kassem Kanaan

Alder: 30 år

Account Manager

Favoritspiller: Kaká

Sambalandets drenge er tilbage og klar til at vinde VM igen. Vi har spillerne, vi har evnen og ikke mindst erfaringen med at vinde slutrunder.

’A Seleção’ er underholdende angrebsfodbold, når det er bedst. Intet hold har samme sublime teknik, intet andet hold har så gode spillere, at de kan se bort fra Ronaldinho i en slutrunde.

Superstjernen Kaká er under træner Carlos Cunga blomstret, efter en jævn sæson i Real Madrid. Modsat Lionel Messi, der kun folder sig ud på klubplan, leverer Kaká altid et tårnhøjt niveau, når han spiller for sit land.

0 kommentarer
Vis kommentarer