Annonce:
Annonce:

Voldtaget med sten - skal hun udvises?

Den nigerianske kvinde, som blev holdt som sexslave i Kettinge under torturlignende forhold, har fået afslag på humanitært ophold. I Nigeria venter de kvindehandlere, der fik hende til Europa, på at hun arbejder 450.000 kroner af.

Den 21-årige kvinde fra Nigeria står til udvisning af Danmark efter at hendes bøddel har fået seks års fængsel.
Den 21-årige kvinde fra Nigeria står til udvisning af Danmark efter at hendes bøddel har fået seks års fængsel.
Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

- Udviser vi hende, sender vi hende tilbage til hendes bødler i Nigeria. Vi er nødt til at tage os af hende, siger Kamal Qureshi fra SF ovenpå udlændingestyrelsens afslag på humanitært ophold til den 21-årige kvinde Rita fra Nigeria.
Rita blev systematisk misbrugt af den 36-årige Claes Sibbern Frederiksen fra Kettinge på Lolland. Hun er tidligere ved hjælp af menneskesmuglere bragt fra Nigeria til Spanien. I Barcelona blev hun så lokket af den danske mand.

Spiste sand
Istedet for et fredeligt liv på landet blev Rita udsultet og tvunget til at spise sand. Hun var nede på at veje 39 kilo, da hun endelig undslap et voldtægts- og torturhelvede, der inkluderede voldtægt med sten, hvor Claes Sibbern Frederiksen brugte stegemargarine som 'glidecreme'. Hun havde dybe sår i hovedbunden efter slag med en skovl og snitsår flere steder på kroppen.
Claes Sibbern Frederiksens systematiske misbrug af den unge kvinde blev i dag takseret til seks års ubetinget fængsel.

Ikke humanitært ophold
Rita havde ansøgt om asyl og humanitært ophold i Danmark. Hun har fået afslag på det sidste og afventer nu sin asyl-sag.
Bliver hun sendt tilbage til Nigeria, kan det i værste tilfælde koste kvinden livet, siger Michelle Mildwater fra organisationen Hope-Now, en organisation hvis mål er at beskytte handlede kvinder.
På Integrationsministeriets hjemmeside står der følgende om humanitær opholdstilladelse: 'Der kan gives humanitær opholdstilladelse til en udlænding, som er registreret som asylansøger i Danmark, hvis der er væsentlige humanitære hensyn, som afgørende taler for det. Det er en betingelse, at ansøgeren befinder sig i en sådan situation, at væsentlige hensyn af humanitær karakter afgørende taler for at give opholdstilladelse.'

Annonce:

Skal betale tilbage
De nigerianske bagmænd, der sendte Rita til Europa som prostitueret, har truet hende to gange og krævet hun giver dem 450.000 kroner. Vender hun tilbage til Nigeria bliver hun sendt på gaden som prostitueret for at arbejde gælden af.

Er det rimeligt, at Rita sendes tilbage til Nigeria eller burde hun være faldet ind under bestemmelserne i reglerne for Humanitært ophold?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: