10 ting kvinder bør vide om mænd

Der forskes konstant i relationen mellem kønnene. Det er blevet mere almindeligt at acceptere at der er forskel mellem kønnene. Her er 10 ting kvinder bør vide om deres mænd

Mænd udtrykker faktisk deres følelser oftere end kvinder, men stiller et tillært 'poker-fjæs' op inden det kan opfattes. Polfoto
Mænd udtrykker faktisk deres følelser oftere end kvinder, men stiller et tillært 'poker-fjæs' op inden det kan opfattes. Polfoto

1. Det følsomme køn
Oftest betragtes kvinder som det følsomme køn, men hos spædbørn er drenge er mere emotionelt aktive og ekspressive end piger. Voksne mænd er også mere ekspressive end kvinder, men skjuler det så snart de bliver bevidste om det. Man kan sige at mænd har et tillært 'poker-ansigt'.

2. Dårlige til ensomhed
Mænd er mere sårbare over for ensomhed end kvinder. Men i faste forhold lever sundere, længere og har mindre angst, og desuden har mænd i faste forhold bedre forplantningsevne.

3. Problemknusere
Normalt opfatter man kvinder mere empatiske end mænd, men det er primært fordi mænds hjerner hurigt aktiverer 'find-en-løsning-på-problemet'-centeret. Hjernen laver hurtigt en 'google'søgning' efter en løsning på problemerne. Derfor bekymrer det generelt mænd mere at finde løsninger, fremfor at udvise følelsesmæssig solidaritet.

4. Mænd på glosuppe
Det mandlige hormon testosteron forbindes ofte med aggression og fjendtlighed, men det styrker også den mandlige libido. Men det deaktiverer også hjernens evne til at styre impulser, og forklarer derfor også hvorfor mænd, alt efter mængden at hormonet, simpelthen ikke kan lade være med at glo efter kvinder!

5. Territoriale
En del af menneskets hjerne koncentrerer sig om at forsvare sit territorium. Området er dog langt større hos mænd, end hos kvinder. Mænd er derfor også lang mere tilbøjelige til at opføre sig voldeligt hvis deres partner eller territorium trues.

6. Elsker hierarki
Et ustabilt hierarki gør mænd nervøse. Et tydeligt hierarki, som f.eks. i militæret eller på de fleste arbejdspladser, sænker testosteron niveauet og afbøder aggressionen hos mænd.

7. Afslappet med alderen
Undersøgelser viser at det generelt passer at yngre mænd i højere grad konkurrer om status og partnere, mens ældre mænd lægger mere vægt på at knytte relationer og samarbejde. Forskellen skyldes sandsynligvis den langsomme reducering af testetoron

8. Indstillet på faderskab
I månederne op til en partners fødsel, tuner mænds hjerner sig ind på samarbejde og forældreskab. Manden undergår en hormonel ændring idet stoffet prolactin stiger, mens testeteron niveauet falder. En årsag til den psykologiske ændring skyldes nok at kvinden, i forbindelse med graviditeten udsender særlige feromoner.

9. Sundt med voldsom leg
Fædres, generelt mere voldsomme, spontane og drillende, leg med deres børn, hjælper børn til bedre indlæring, selvtillid og forberedelse til den virkelige verden. Undersøgelser viser at børn af opmærksomme fædre er mindre tilbøjelige til at kaste sig ud i risikobetonede seksuel aktiviteter.

10. 30, tro og tøffelhelt
En af de største misforståelser mellem kønnene, er at mænd ikke ønsker faste rammer og forhold. Undersøgelser viser at mænd over 30 år generelt er langt mere interesserede i familien end at give den gas. Mænds tendens til utroskab falder også brat efter de 30 år.

Læs mere her

Har vi overset noget? Synes du der mere kvinder bør vide om mænd?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen