'Sæk - jeg finder dig og skyder dig'

Det er ikke unormalt, at elever på skoler rundt om i Danmark truer deres lærere, skriver nationen!

Det er slet ikke unormalt, at lærer bliver truet eller får tæsk af elever.
Det er slet ikke unormalt, at lærer bliver truet eller får tæsk af elever.
Følg nationen!

Efter Ekstra Bladet i dag skrev, at lærere i Odense er blevet truet med vold og endda fået tæsk af nogle af skolens elever, har nationen! skrevet om deres erfaringer med lignende sager.

Det er desværre normalt
Tina B., der selv er lærer, fortæller om en kollega, der op til flere gange er blevet truet af elever:
- Hun arbejdede på en folkeskole i Roskilde og i Mosede ved Greve. Hovedparten af eleverne var af anden etnisk herkomst, og hvad lærerne ikke blev udsat for - det var ikke i småtingsafdelingen og værre endnu, det var dagligdag og normalt - det foregik åbenlyst og foran øjnene af ledelser, der INTET FORETOG SIG MOD DET.

- En dreng (anden etnisk herkomst) tog kvælertag på min kollega efter selvfølgelig at have kaldt hende de gloser, de nu kan ..Luder - møgso - sæk - jeg finder dig og skyder dig - jeg ved hvor du bor - hold kæft kælling osv osv. - Chokeret var hun vaklet op på lærerværelset, her var der ingen reaktion fra kollegaer - så til skolens ledelse for at melde det og politianmelde ham. Her fik hun fik beskeden 'skal du nu ikke tage det lidt 'roligt'? Sådan gør han tit, han mener det ikke så slemt, han har det hårdt?, skriver hun.
Hvornår er det nok?

Smid dem ud
Der er stor enighed blandt nationen!-medlemmer. Her hersker ingen tvivl om, hvad der skal ske med de elever, der truer deres lærer med vold og dem, der udøver vold på lærerne.
- Smid da de elever ud der truer på nogen som helst måde. De er åbenbart ikke voksne nok til at tage en uddannelse, skriver Henrik P. Og han bakkes op af Kenneth H., der kommer med sit bud på, hvordan man kan komme vold mod lærer til livs.
- Kryds linjen og det er ud. 1. Hvis det kan bevises de har truet eller ydet vold på en lærer eller elev - Giv dem sparket! 2. Kræv tilbagebetaling af SU hvis de får det. 3. Smid det på deres straffeattest. 4. Kræv de betaler og møder op til et kursus i anger management. Det dur måske ikke i praktsis. Men i mit lille univers ville dette sgu være en lærestreg for de unge.

Hvor går grænsen? Hvad skal lærer finde sig i? Og har du selv oplevet vold på danske skoler?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?