Annonce:
Annonce:

I orden med rockerskole for børn og unge?

De fleste advarer imod ny Hells Angels-støtteforening, som flere kalder en rockerklub for børn og unge. Hvad mener du om udviklingen?

Politi, politikere og andre er bekymrede for Hells Angels' støtteforening, som giver børn og unge under 18 år mulighed for at snuse til rockermiljøet. Hvad mener du? (Foto: Claus Bonnerup)
Politi, politikere og andre er bekymrede for Hells Angels' støtteforening, som giver børn og unge under 18 år mulighed for at snuse til rockermiljøet. Hvad mener du? (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg nationen!

Politi, politikere og andre eksperter er - måske ikke overraskende - enige om at være imod rockerklubben Hells Angels' seneste initiativ: en forening, som politiet allerede har omtalt som en rockerskole for børn og unge under 18 år.

Ordensmagten frygter, at rockergruppen med sin nye støtteforening, der hedder Viking Defence League, er i færd med at starte en regulær rockerskole.

Flere unge kriminelle
Foreningen indbyder alle uanset alder til at vise klubben sympati og støtte, og politiet frygter, at det vil tvinge flere unge ud i kriminalitet.

- Vi har fulgt det her tæt i nogen tid, og jeg mener, at der er grund til alvorlig bekymring. Når rockerne så bevidst går efter de helt unge, som det her viser, så skal vi være meget på vagt, har Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), udtalt til Ekstra Bladet.

Også fra politisk side synes sagen alarmerende:

Annonce:

- Jeg er ikke i tvivl om, at HA gør det her for at sikre en fødekæde - både til selve rockerklubben og det, der foregår omkring AK81, er reaktionen fra Mette Frederiksen, Socialdemokraternes socialordfører.

Ifølge hende er der stor risiko for, at rockerne vil tiltrække socialt udsatte børn og unge og opfordrer alle, der er i kontakt med dem til at være særligt opmærksomme på rockermiljøets tiltrækningskraft.

Unge kan slippe ud af rockernes næver
Sekretariatschef for SSP i København, Michael Melbye, peger på, at de synlige aktiviteter i en forening som Viking Defence League kan friste unge til at interessere sig for rockermiljøet og selv blive en del af det.

Og når det er sket, kan det være svært at slippe ud af det igen.

- Hele deres omgangskreds befinder sig i miljøet, og de, der vil ud, er dårligt rustede til at finde alternativer. Derudover presser folk i miljøet dem til at blive, forklarer han.

Justitsminister Lars Barfoed (K) vil gå langt for at forhindre de unge i at blive en del af rockermiljøet:

Annonce:

- Jeg er parat til at se på alle de muligheder, vi har for at forhindre en rekruttering til de kriminelle miljøer, siger han til Ritzau.

Dansk Folkeparti mener også, at rockerklubben er ude på at få flere medlemmer:

- Det er et forsøg på at vedligeholde rekrutteringen til Hells Angels, siger han.

Lovændring
Partiet vil forhindre tidligere straffede rockere i at blive mentorer for medlemmer i Viking Defence League.

- Man må se på, om der ikke findes regler for, hvilken kontakt tidligere dømte må have med helt unge. Man kunne her se på, om de, der står som mentorer, har ren straffeattest, siger retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup:

- Folk med domme for brutal vold og overfald skal ikke kunne undervise eller have med de unge mennesker at gøre.

Skaarup er klar til en lovændring, hvis de eksisterende regler ikke giver mulighed for at gribe ind.

Annonce:

Hvad mener du om Hells Angels' seneste initiativ? Er det en regulær rockerskole, og vil den tvinge flere unge ud i kriminalitet? Hvad skal myndighederne gøre for at undgå det?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: