Bonderøvens chok-drab på ged forarger

I søndags fik TV-seerne set hvordan DR2s populære bonderøv Frank Ladegaard Erichsen slagter en ged. 'Uanstændigt', mener marianne fra nationen!, og DR beklager, at der ikke blev advaret om stærke billeder

Frank Ladegaard Erichsen aflivede en TV-ged i søndags, og det burde DR have advaret seerne om. (Foto: DR)
Frank Ladegaard Erichsen aflivede en TV-ged i søndags, og det burde DR have advaret seerne om. (Foto: DR)

- Jeg synes, at det var dybt uanstændigt at sidde sammen med små børn som godt kan lide programmet og dyr - og så kommer denne barske aflivning pludseligt og uden varsel.

nationen!-medlem marianne m. var en af de mange fans af TV-Bonderøven, der glædede sig over at vinterpausen på landejendommen på Djursland endelig var slut - men som fik et chok, da Frank i søndagens udsendelse hev boltpistolen kom frem og aflivede en af sine søde geder.

Pas på boltpistolen
- Du bliver nød til at love mig at være mere forsigtig med den boltpistol, jeg blev helt hed om ørene, da du skød geden, adskillige landmænd har smadret knæ og hænder fordi dyret lige flytter hovedet når de skyder, skriver Susan Pedersen på Bonderøvens egen hjemmeside, hvor også Alice Pedersen kommenterer gededrabet:

Chok: Troede den skulle malkes
- Vores to sønner på 6 og 9 år synes bare du er for sej. I hvert fald lige indtil i går, hvor geden måtte lade livet. Det var ikke så meget det, at den skulle dø (sådan er det jo), men at der ikke var en forvarsel. Knægten på 6 år tog det cool, men ham på 9 blev utrolig ked af det, for han troede du skulle til at malke den, for det havde du jo snakket om i starten af udsendelsen. Så fint at slagte men også fint, hvis der havde været en forvarsel, da det kan virke voldsomt på de yngre fans.

DR: Ja, vi skulle have advaret
Bonderøven bliver sendt på DR2, og kanalchefen Arne Notkin forsvarer gededrabet - men erkender, at man burde have advaret seerne. Arne skriver til nationen!:

- Vi skal selvfølgelig advare, når der kommer stærke billeder. Seerne skal selv have mulighed for at vælge, om de vil se med. Det gjorde vi ikke i søndags, og det beklager jeg.

Maden står på marken
- Når det så er sagt, så mener jeg ikke, at vi skal have berøringsangst overfor denne type billeder. Bonderøven forsøger at leve et liv som selvforsynende, og at slagte sine egne dyr er en naturlig del af det liv, som vi følger på DR2. Bonderøven afspejler på mange måder en tilværelse som ligger det mordene bymenneske fjernt. Aftensmaden ligger jo ikke pænt pakket ind i folie i en kølemontre i supermarkedet - maden står på marken eller sidder i hønsegården og trækker vejret.

- Det er ikke vores opgave at tegne et glansbillede af livet på landet. Men det har heller aldrig været tanken at sende unødige chokbølger gennem stuerne. Næste gang advarer vi, skriver Arne Notkin.

Men hvad mener du? Er det ok at vise, hvordan en ged bliver aflivet?

tobias jul er en af dem, der mener ja. Hans reaktion på gedeaflivningen i søndags lyder:
- Hej jeg er en 12 år gammel dreng der gerne vil ha en ged

Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen